Carrefour folder - 01/10 - 31/10/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 11 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 01/10/2021 - 31/10/2021 -  producten in de aanbieding - oranje, gnocchi, kaas, parmezaanse kaas, ricotta, salie, nootmuskaat, olijfolie, bakplaat, messen, pan. Pagina 11.
11 / 73

* Geldig in alle winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
HERFSTGROENTEN Gnocchi van butternut met salieboter 4 personen - Voorbereiding 40 min Bereiding 30 min - Makkelijk - € BUTTERNUTPOMPOEN Je herkent ze aan de peervorm, maar ook aan de beige schil en aan het oranje, niet dradige vruchtvlees. In vergelijking met andere pompoensoorten bevat butternut vrij weinig pitten. Ze is makke licht zoete smaak. In soep, een gratin of zelfs in een dessert: butternut past zich vlot aan en is dus geschikt voor veel 1/2 butternut (ongeveer 400 g) | 100 g bloem (+ extra) 12 eidooiers 250 g ricotta | 50 g geraspte Parmezaanse kaas (+ extra) I gemalen nootmuskaat | 100 g boter | 15 blaadjes salie | 200 g gerookte spekblokjes ! olijfolie zout, peper te bereiden en heeft een milde, heel soorten recepten. (1) Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in grove blokjes. Verdeel ze over de bakplaat, bespren- kel ze met olijfolie en kruid met zout en peper. Rooster ze 20 min in de oven, laat afkoelen en plet dan tot fijne puree (je hebt ongeveer 250 g puree nodig). Zeef de bloem bij de puree en voeg de losgeklopte eidooiers, de ricotta, de Parmezaanse kaas en een snuifje noot- muskaat toe. Kruid met zout en peper en meng kort tot een homogeen deeg. (2) Bestuif het werkvlak, een mes en je handen royaal met bloem. Schep een grote eetlepel van het deeg en rol het met je handen tot een sigaar zo dik als je duim. Snij met het mes in stukjes van 1 cm en druk er lichtjes op met een vork, zodat je een streepjeseffect krijgt. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de gnocchi in porties tot ze komen bovendrijven. Roer af en toe. Schep ze met een schuim- spaan uit het water en laat ze uitlekken. Bewaar een beetje kookwater. (3) Laat de boter op een laag vuur smelten in een braadpan. Snij de salie in dunne reepjes en bak ze samen met de spekblokjes in de boter. Kruid met zout en peper en laat 2 min bakken. Voeg de gnocchi en een paar eetlepels van het kookwater toe, breng op smaak met zout en peper en schep om. Bestrooi NUTRI-SCORE BEDE PER PORTIE 575 KCAL 35 G VETTEN 52 G KOOLHYDRATEN 5,7G SUIKERS 6,16 VEZELS 16 G EIWITTEN met de extra Parmezaanse kaas en serveer meteen. Carrefour Food Magazine I oktober 2021 11

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders