HERFSTGROENTEN
Gnocchi van
butternut met
salieboter
4 personen - Voorbereiding 40 min
Bereiding 30 min - Makkelijk - €
BUTTERNUTPOMPOEN
Je herkent ze aan de peervorm, maar ook aan de beige schil
en aan het oranje, niet dradige vruchtvlees. In vergelijking
met andere pompoensoorten bevat butternut vrij weinig
pitten. Ze is makke
licht zoete smaak. In soep, een gratin of zelfs in een dessert:
butternut past zich vlot aan en is dus geschikt voor veel
1/2 butternut (ongeveer 400 g) | 100 g
bloem (+ extra) 12 eidooiers 250 g ricotta |
50 g geraspte Parmezaanse kaas (+ extra)
I gemalen nootmuskaat | 100 g boter | 15
blaadjes salie | 200 g gerookte spekblokjes !
olijfolie zout, peper
te bereiden en heeft een milde, heel
soorten recepten.
(1) Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de butternut, verwijder de pitten
en snij het vruchtvlees in grove blokjes.
Verdeel ze over de bakplaat, bespren-
kel ze met olijfolie en kruid met zout en
peper. Rooster ze 20 min in de oven,
laat afkoelen en plet dan tot fijne puree
(je hebt ongeveer 250 g puree nodig).
Zeef de bloem bij de puree en voeg
de losgeklopte eidooiers, de ricotta, de
Parmezaanse kaas en een snuifje noot-
muskaat toe. Kruid met zout en peper
en meng kort tot een homogeen deeg.
(2) Bestuif het werkvlak, een mes en
je handen royaal met bloem. Schep
een grote eetlepel van het deeg en rol
het met je handen tot een sigaar zo dik
als je duim. Snij met het mes in stukjes
van 1 cm en druk er lichtjes op met een
vork, zodat je een streepjeseffect krijgt.
Breng een grote pan gezouten water
aan de kook. Kook hierin de gnocchi in
porties tot ze komen bovendrijven. Roer
af en toe. Schep ze met een schuim-
spaan uit het water en laat ze uitlekken.
Bewaar een beetje kookwater.
(3) Laat de boter op een laag vuur
smelten in een braadpan. Snij de salie in
dunne reepjes en bak ze samen met de
spekblokjes in de boter. Kruid met zout
en peper en laat 2 min bakken. Voeg
de gnocchi en een paar eetlepels van
het kookwater toe, breng op smaak met
zout en peper en schep om. Bestrooi
NUTRI-SCORE
BEDE
PER PORTIE
575 KCAL
35 G VETTEN
52 G KOOLHYDRATEN
5,7G SUIKERS
6,16 VEZELS
16 G EIWITTEN
met de extra Parmezaanse kaas en
serveer meteen.
Carrefour Food Magazine I oktober 2021 11