Deze heerlijke op en top
Belgische herfstdesserts
zijn instant comfort food.
Appel uit de oven
met rozijnen en
havermout
4 personen - Voorbereiding 25 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €
2 el rozijnen
4 appels Jonagold
4 el havermout
1 el bruine suiker
50 g pecannoten, fijngehakt
1 el olie met neutrale smaak
4 kaneelstokjes
boter
200 ml volle room
(1) Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de rozijnen 10 min weken in een
schaaltje water en giet ze daarna af.
Verwijder het klokhuis uit de appels met
een appelboor en snij elke appel dan
horizontaal in tweeën.
(2) Meng de havermout met de
rozijnen, de bruine suiker, de noten en
de olie. Hol de onderste helft van de
appels lichtjes uit met een lepeltje. Prik
een kaneelstokje door de bovenkant
van de appels en vul de andere helft
met het rozijnenmengsel. Sluit af met de
bovenkanten. Beboter een ovenschaal
en zet er de appels in. Leg op elke ap-
pel een klontje boter en bak ze 20 min
in de oven.
(3 Klop de room stijf. Haal de appels
uit de oven en laat ze wat afkoelen.
Serveer de gevulde appels lauw met
een toef slagroom (1 el per appel).
EEN APPEL PER DAG...
Veel studies hebben al aangetoond hoe
groot het effect van appels is op het
beheersen van het cholesterolgehalte
PER PORTIE
472 KCAL
35 G VETTEN
33 G KOOLHYDRATEN
25 G SUIKERS
5,9G VEZELS
4,2 6 EIWITTEN
en de bloedsuikerspiegel, maar ook dat
je er beter van gaat ademen. De vezels
worden goed verdragen, en appels zijn
ook rijk aan antioxidanten.
16 Carrefour Food Magazine I oktober 2021