UITDAGING
VEGGIESCHOTELS DIE
ERUIT SPRINGEN
THI
Lunch time
's Middags heeft het gezin
gekozen voor falafelsalade.
"Ideaal voor de lunch omdat je
je achteraf licht voelt, zonder
de typische namiddagdip of
loomheid. Hetzelfde gevoel
hadden we na de bruine rijst
met pittige groenten. Met de
juiste dosis specerijen en een
beetje olijfolie krijg je een ui-
terst smakelijke en licht verteer-
bare maaltijd."
Apero time
Op het menu? Auberginekaviaar,
cashewnotenspread met bieslook, en
hummus. Een gegarandeerd succes
met grissini en rauwe groentestaafjes
erbij. "We kregen vrienden op bezoek,
en die waren dol op ons vegetarisch
Breakfast time
Thibaut en zijn gezin hebben in de
testweek verschillende vegetarische
recepten uitgeprobeerd. En dat begint
natuurlijk bij een goed ontbijt! "We
hebben twee recepten afwisselend
geprobeerd. Het eerst was een
schaaltje kokosyoghurt met rode
alternatief. De veggiedips, die zitten
boordevol smaak en scherpen de
eetlust echt aan... en het is een prima
manier om het aperitief ongemerkt
gezonder te maken."
vruchten. Het tweede een kom
havermout met amandelmelk en
stukjes banaan. De kinderen vonden
het heel lekker, en wij ook. Het is
eens iets anders dan boterhammen
met choco, en we hebben nu minder
hongertjes in de loop van de dag."
"Hou je van boterhammen 's morgens,
probeer dan de chocopasta te
vervangen door pasta van amandelen
of hazelnoten."
Dinner time
"s Avonds hebben we eerst en vooral ve-
getarische couscous geprobeerd. Daarvoor
hebben we groenten gekozen die de kin-
deren lekker vinden, in ons geval wortelen,
SLOTSOM
En, hoe was deze plantaardige week? Behoorlijk geslaagd voor Thibaut, Magali
en de kinderen. "We gaan niet stoppen met dierlijk voedsel eten, maar het valt
ons op dat minder vlees en vis eten ons geen enkele moeite of opoffering kost.
De plantaardige alternatieven zijn echt heel lekker! We waarderen de ontdek-
courgette en tomaat. Ze vonden het niet zo
lekker als wij, maar waren gek op een ander
recept, de taco's met veggienuggets. Dat
was inderdaad heerlijk! Met een honing-mos-
king van andere recepten en andere manieren van eten. Bovendien voelen
we ons na een vegetarische maaltijd lichter. Omdat we geen gemis hebben
gevoeld, gaan we proberen minder vlees te blijven eten, zonder druk of beper-
kingen. Waar we zeker over gaan nadenken, is de plaats die we aan groenten
geven in onze maaltijden: die zullen de hoofdrol krijgen."
terdsausje, veel rauwe groenten en geraspte
cheddar: er bleef geen kruimel van over!"
Carrefour Food Magazine I oktober 2021 21