MENU MET BIER
Cornet Smoked
Dip met Brugge
Oud en krokante
Een uniek blond Belgisch bier
met een subtiel gerookte smaak
en een mild karakter. Het heeft
verder alle kenmerken van de
croutons
gewone Cornet. Dankzij het
smoked effect heeft deze variant
meer diepte en geeft het nieuwe
aroma's aan je gerechten.
4 personen
Voorbereiding 25 min
Bereiding 15 min
Makkelijk -€
CORNET
1 chilipepertje
1 handvol verse koriander
70 g boter
35 g bloem
250 ml melk
50 ml bier Rodenbach Classic
150 g kaas Brugge Oud, geraspt
2 tl mosterd
2 el limoensap
1 tl mild paprikapoeder
1 snuifje mild kerriepoeder
1 stokbrood
zout, peper
Hak het chilipepertje en de
koriander fijn. Laat 50 g boter op
Voor-
gérecht
een matig vuur smelten in een kleine
braadpan. Voeg de bloem toe en
meng krachtig gedurende 1 min. Giet
er onder voortdurend roeren beetje
bij beetje de melk bij.
Aardappelsoep met knoflook
(2 Voeg het bier toe en laat al
roerend indikken tot een romige
saus. Schep er de geraspte kaas
en de mosterd, het limoensap, het
) Verkruimel de bouillonblokjes in 11 flink heet
water. Schil de aardappelen en snij ze in tweeën.
Snij de lente-uien in ringen en pel de knoflook.
Verhit een scheutje arachideolie in een kookpan,
fruit de lente-ui en pers er de knoflook bij. Voeg
de aardappelen toe en giet er de bouillon bij.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat
4 personen
Voorbereiding 35 min
Bereiding 30 min
Makkelijk - €
paprikapoeder, het kerriepoeder,
2 kippenbouillonblokjes
4 dikke, kruimige aardap-
zout en peper onder.
3 Snij het stokbrood in sneetjes
en bak ze in 20 g boter aan beide
kanten goudbruin. Kruid ze met pe-
per. Werk de dip af met het pepertje
pelen
20 min sudderen.
4 teentjes knoflook
2 Bak intussen de champignons goudbruin
in een klontje boter. Kruid ze op het einde met
peper. Snij de ham in dunne reepjes en rooster
ze krokant in een pan zonder vetstof.
4 lente-uien
120 g minichampignons
en de koriander en serveer met de
4 sneden rauwe ham
NUTRI-SCORE
croutons.
2 el plattekaas
ABCDE
100 ml bier
(3 Schep de plattekaas door de soep en mix ze
glad. Giet er het bier bij en laat nog 2 min koken.
Proef en breng eventueel verder op smaak. Ver-
Cornet Smoked
2 el bieslook
PER PORTIE
207 KCAL
8,5 G VETTEN
15 G KOOLHYDRATEN
4,6 G SUIKERS
5,4 G VEZELS
12 G EIWITTEN
NUTRI-SCORE
ABCD
(串)
boter
deel de soep over diepe borden en werk af met
de champignons, de ham en de fijngesnipperde
bieslook.
arachideolie
PER PORTIE 512 KCAL I 29 G VETTEN
142 G KOOLHYDRATEN I 5,3 G SUIKERS
12,3 G VEZELS I 18 G EIWITTEN
реper
Carrefour Food Magazine I oktober 2021 29