+Voor extra
smeuïge stoemp
Voeg een beetje vloeibare room toe aan
de bereiding. Probeer ook eens ricotta en
mascarpone, twee kaassoorten die garant
staan voor een romiger resultaat.
2X
STOEMP
Kabeljauw-
brandade met
preistoemp
4 personen - Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min - Makkelijk -€
1 kg aardappelen
3 preien
3 el olijfolie
2 el boter
50 ml melk
gemalen nootmuskaat
4 kabeljauwfilets
100 g geraspte emmentaler
2 el paneermeel
zout, peper
(1) Schil de aardappelen en kook
ze beetgaar in licht gezouten water.
Giet ze af. Spoel de preien en snij ze
in rondjes; snij daarbij ongeveer 1/4
groen mee voor 3/4 wit. Stoof ze kort
aan in 1 el olijfolie. Voeg de gekookte
aardappelen toe en plet alles grof met
1 el boter, de melk, zout en peper en
2 snuifjes nootmuskaat.
(2 Verhit de ovengrill voor. Bak de ka-
beljauwfilets rondom goudbruin in 1 el
boter en 2 el olie. Prak de kabeljauw
grof en schep door de stoemp. Breng
indien nodig verder op smaak.
(3) Schep de stoemp in een oven-
schaal en bestrooi met de geraspte
kaas en het paneermeel. Zet 10 à
15 min onder de grill, tot een mooi
Traditioneel
Wordt brandade
goudgeel korstje ontstaat en
gemaakt met
gezouten Kabeljauw.
Dit recept is
vereenvoudigd.
Een lekkernij
voor kinderen!
serveer meteen.
PER PORTIE
636 KCAL
24 G VETTEN
53 G KOOLHYDRATEN
17 G SUIKERS
E 9,8 G VEZELS
48 G EIWITTEN
A
B
42 Carrefour Food Magazine I oktober 2021