STOEMP
Spinaziestoemp met champignons en gepocheerd ei
4 personen - Voorbereiding 20 min - Bereiding 35 min - Makkelijk - €
(1 Schil de aardappelen en kook ze beet-
gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Pel
en snipper de knoflook. Hak de spinazie
fijn. Fruit de knoflook en de spinazie in
1 kg aardappelen
1 teentje knoflook
400 g spinazie
2 el boter
100 ml melk
een braadpan met wat olijfolie. Meng de
spinazie met de aardappelen, de boter, de
melk, zout en peper en plet grof. Zet opzij.
50 ml witte azijn
4 eieren
150 g fijngesneden
(2) Breng een pan water aan de kook en
champignons (mix)
giet er de azijn bij. Zet het vuur laag en
pocheer de eieren een na een, elk 3 min.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit
wat olijfolie in een braadpan en bak de
champignons op een hoog vuur. Kruid op
het einde met zout en peper.
olijfolie
+ Stoemp opwarmen
als een chef
zout, peper
Goed om te weten: de meeste types stoemp
PER PORTIE
399 KCAL
stijven op bij het afkoelen. Om hem de dag
20 G VETTEN
38 G KOOLHYDRATEN
3,8 G SUIKERS
6,5 G VEZELS
(3) Verdeel de stoemp over de borden en
werk af met champignons en een ei. Kruid
erna op te warmen, voeg je dan ook 4 el
warme bouillon of melk toe voor je hem op
met zout en peper en serveer.
een laag vuur al roerend verwarmt. Je kan
16 G EIWITTEN
ook een klontje boter toevoegen om hem
helemaal terug op niveau te brengen.
Carrefour Food Magazine I oktober 2021 43