Puree van krulkool met vegetarische balletjes
4 personen - Voorbereiding 20 min - Bereiding 30 min - Makkelijk - €
met het blokje. Voeg de sojaroom en
de mosterd toe. Meng en laat sud-
deren tot een romige saus ontstaat.
Verdeel de puree en de balletjes over
de borden en serveer genappeerd
PER PORTIE
651 KCAL
32 G VETTEN
(A) 45 G KOOLHYDRATEN
11 G SUIKERS
16 G VEZELS
39 G EIWITTEN
1 kg aardappelen
400 g krulkool
2 el boter
Schil de aardappelen en kook ze
beetgaar in licht gezouten water. Giet
ze af en laat ze goed uitdampen, zodat
B
150 ml melk
alle vocht er uitstoomt. Was de krul-
500 g vegetarische
kool en hak ze fijn. Stoof ze kort aan in
een braadpan met wat olijfolie. Voeg
de aardappelen toe en plet ze samen
tot fijne puree. Meng er de boter, de
melk, zout en peper door en zet opzij.
met een beetje saus.
balletjes
1 groentebouillonblokje
100 ml sojaroom
1tl mosterd
olijfolie
zout, peper
Bak de vegetariche balletjes in
een pan met wat olijfolie. Schep ze uit
de pan en hou ze warm.
(3) Maak 200 ml groentebouillon
Carrefour Food Magazine I oktober 2021