ACTIE 6 RESPECTVOLLE PARTNER-
SCHAPPEN ONTWIKKELEN VIA DE
KWALITEITSKETENS CARREFOUR
AHT
FOR
FOOD
MILIEU
PRODUCTEN
KWALITEITS-
KETEN
AHT
FOR
FOOD
ABDIJKAAS
KWALITEITSKETEN
CARREFOUR
Het recept voor de Abdijkaas
vindt zijn oorsprong in de
knowhow die onze Belgische
abdijen eeuwenlang op punt
zetten. Het is een bleke,
halfharde kaas met gewassen
korst. De karakteristieke
smaak dankt hij aan
kwaliteitsmelk. De korst van
Deze kazen
beantwoorden aan
strikte vereisten wat
de Abdijkaas is volledig
natuurlijk en ontwikkelt zich
beetje bij beetje tijdens het
afrijpen in de kelder, een
kwaliteit, traceer-
baarheid en
smaak betreft.
proces van meer dan
4 weken. Het resultaat is een
Aardappeltaart met
Abdijkaas en salie
soepele, romige kaas met
zachte, licht boterige smaak,
» EEN SUCCESDUO
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 40 min - Makkelijk -€
die de lokale bodem
Het partnerschap tussen Carrefour
weerspiegelt.
en Jean-Marc Cabay gaat al 25 jaar Ontdek met
V Met melk van graaskoeien
(min. 180 dagen/jaar)
Jean-Marc
de productie-
geheimen van
de brie
Kwaliteits-
keten
Carrefour
1 rol bladerdeeg16 aardappelen 100 g Abdij-
kaas Kwaliteitsketen Carrefour in sneden I 1
takje salie | olijfolie I zout, peper
terug. "Door deze samenwerking
heb ik onze werkmethode en
V Halfharde kaas met
natuurlijke, gewassen korst
ons lokale patrimonium kunnen
behouden. Het partnerschap werkt
(1) Verwarm de oven voor op 180°C. Rol
V Lange rijping op lage
als een echte versneller: onze
het deeg uit en bekleed er een taartvorm
temperatuur voor een
volle smaakontwikkeling
kaasmakerij is verzekerd van een
eerlijke vergoeding, de producten
(30 cm diameter) mee. Prik veelvuldig in
met een vork. Snij de aardappelen met de
mandoline in dunne schijfjes.
V Volledig met
de hand gevormd
vallen op in de winkel, en ik heb de
(2) Schik een laag aardappelen op het
deeg en leg er de sneden kaas op. Voeg
weer een laag aardappelen toe. Verdeel er
6 à 8 blaadjes salie over en eindig met nog
een laag aardappelen.
garantie van een voldoende afzet.
Daardoor was het mogelijk om drie
vruchtbare samenwerkingen na
elkaar op te zetten, voor onze Her-
vekaas, Abdijkaas en de Belgische
brie, alledrie producten in de Kwa-
PER PORTIE
E) 394 KCAL
3 Besprenkel met een scheutje olijfolie,
24 G VETTEN
31 G KOOLHYDRATEN
0,6 G SUIKERS
1,7 G VEZELS
12 G EIWITTEN
kruid met zout en peper en bak ongeveer
35 à 40 min in de oven, tot de taart goud-
liteitsketen Carrefour én exclusief
SCAN ME
geproduceerd voor Carrefour."
bruin kleurt. Serveer warm.
52 Carrefour Food Magazine I oktober 2021
DIEREN