HERFSTGROENTEN
Spaghettipompoen
met gebakken
oesterzwammen en
pesto van rucola en
hazelnoten
4 personen - Voorbereiding 25 min
Bereiding 1 u - Makkelijk -€
1 spaghettipompoen
50 g hazelnoten
1 handvol rucola
10 g basilicum
1 teentje knoflook, gepeld
40 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el wittewijnazijn
400 g oesterzwammen
olijfolie
zout, peper
(1) Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de pompoen in de lengte in tweeën
en verwijder de pitten. Besprenkel met
olijfolie en kruid met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
en leg er de pompoenhelften op met
de bolle kant naar boven. Rooster ze 40
à 50 min in de oven (afhankelijk van de
grootte), tot het vlees goed gaar is.
(2) Rooster de hazelnoten in een pan
zonder vetstof. Maak nu de pesto: doe
de geroosterde hazelnoten in de kom
van de keukenrobot en voeg de rucola,
het basilicum, de knoflook, de Parme-
zaanse kaas, de wijnazijn en 50 ml olijf-
olie toe. Mix tot een homogene massa
en kruid met zout en peper.
(3) Snij de oesterzwammen in stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een
braadpan en bak de paddenstoelen op
een hoog vuur gaar. Kruid ze met zout
en peper. Haal de pompoen uit de oven
en schraap het vruchtvlees los met een
vork. Vul de pompoenhelften met de
oesterzwammen, nappeer met de pesto
SPAGHETTIPOMPOEN
Dit exemplaar met de intrigerende naam trekt extra
aandacht. Ze heeft een ovale vorm, is lichtgeel en heeft een
dikke, gladde schil. Maar vooral het vruchtvlees valt op: het
is dradig en lijkt op spaghetti, vandaar dus de naam! Zodra
je hem hebt doorgesneden, schep je er de slierten met
een vork uit en verwerk je ze als gewone spaghetti: met
bolognesesaus, als carbonara of heel eenvoudig met wat
boter, pesto en olijfolie.
en serveer met wat verse rucola.
PER PORTIE
390 KCAL
32 G VETTEN
9,1 G KOOLHYDRATEN
7,6 G SUIKERS
7,4 G VEZELS
13 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine I oktober 2021 9