Aardappelen en zoete
aardappelen met tijm
4 personen
Voorbereiding
20 min
Bereiding 1 u
Makkelijk - €
100 g boter + extra
400 g vastkokende
aardappelen
400 g zoete aardappel
50 g rozemarijn
peper, zout
PER PORTIE
393 KCAL
27 G VETTEN
31 G KOOLHYDRATEN
5,3 G SUIKERS
5,1 G VEZELS
4 G EIWITTEN
MAKKELIJK
Geroosterde radijzen
met zure room en hazelnoten
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Makkelijk - €
3 bosjes radijzen
2 teentjes knoflook
75 g hazelnoten
1 citroen
1 el honing
200 ml zure room
1 handvol oreganoblaadjes
olijfolie
fleur de sel
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Was en droog de radijzen, verwijder
het lof en snij ze doormidden. Schik
ze op een bakplaat, samen met de
geplette knoflook, en overgiet met
olijfolie. Kruid met peper en zout en
bak 15 tot 20 min in de oven.
2 Hak de hazelnoten grof. Rasp
de zeste van de citroen. Verwarm de
honing in een kookpot op een zacht
vuur. Voeg de hazelnoten toe en bak
goudbruin. Voeg de citroenzeste
toe en breng op smaak met fleur de
sel en zwarte peper. Laat nog 1 min
verwarmen en haal dan van het vuur.
Laat afkoelen.
3 Besmeer een serveerschaal met
de zure room, beleg met radijzen en
werk af met hazelnoten en oregano.
PER PORTIE
344 KCAL
33 G VETTEN
6,1 G KOOLHYDRATEN
4,3 G SUIKERS
2,8 G VEZELS
5,1 G EIWITTEN
14
TIP
Je kan de radijzen
ook vervangen door
witte en gele rapen.
Carrefour Food Magazine | feesten 2021
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ronde ovenvaste schaal.
2 Kies aardappelen en zoete aardappelen
van dezelfde grootte. Schil ze. Snij ze met
een mandoline in plakjes van 2 tot 3 mm en
schik ze afwisselend in de schaal. Kruid met
peper en zout.
3 Hak de rozemarijn fijn. Laat de boter
smelten in een pannetje Haal van het vuur
en strooi de rozemarijn erbij. Borstel de boter
royaal over de aardappelen. Bak 1 u in de
oven en borstel halfweg opnieuw in met de
rozemarijnboter. Dek af met bakpapier als de
groenten te snel kleuren.
TIP
Schuif er enkele plakjes
aardpeer tussen voor een
extra toets van hazelnoot.