TRADITIONEEL MENU
Drip cake is een trendy
taart waarbij de saus langs
de zijkant afdruipt, voor
een wow-effect!
Drip cake met rood fruit
Voor 12 personen - Voorbereiding 1 u
Bereiding 1 u 15 - Rust 2 u - Makkelijk - €€
VOOR DE TAART
3 eieren I 250 g fijne kristalsuiker I 2 tl vanille-extract
I 250 ml volle room
I 250 g zelfrijzede bloem
I 200 g gemengde rode
vruchten
VOOR DE SLAGROOM
200 g mascarpone
I 400 ml volle room
I 8 el bloemsuiker
VOOR DE FRAMBOZENCURD
400 g diepvriesframbozen
I 80 g bloemsuiker I 1,5 tl
citroensap I 40 g maïzena
VOOR DE CHOCOLADE
200 g donkere chocolade
I 50 g water
PER PORTIE
565 KCAL
30 G VETTEN
64 G KOOLHYDRATEN
44 G SUIKERS
5,2 G VEZELS
7,2 G EIWITTEN
1 Verwarm de oven voor
op 160°C. Klop de eieren in
de keukenrobot of met de
mixer op hoge snelheid met
de suiker en het vanilleextract 10 minuten lang
op. Het mengsel moet in
omvang verdubbelen. Klop
de ijskoude room stijf met
de mixer. Doe de bloem bij
de eieren en laat op lage
snelheid 1 min mengen.
Spatel er voorzichtig de
slagroom onder tot een
homogene massa. Beboter
een hoge bakvorm met
15 cm diameter en giet er
het deeg in. Bak ongeveer
1 u in de oven. Da taart is
klaar als een mes waarmee
je erin prikt er schoon weer
uitkomt. Laat wat afkoelen,
kantel uit de vorm en laat
zo (ondersteboven) verder
afkoelen op een rooster.
Dek af met plasticfolie
en zet minstens 2 u in de
koelkast.
2 Voor de slagroom:
klop de mascarpone rustig
op. Voeg de room toe en drijf
geleidelijk de snelheid op.
Strooi er de bloemsuiker bij
en laat verder kloppen tot de
slagroom goed stijf is.
Voor de curd: laat de
frambozen op een laag vuur
sudderen en mix ze fijn. Voeg
de bloemsuiker en het
citroensap toe en meng.
Meng er de maïzena onder.
Mix om klontertjes te
verwijderen. Zet de curd
terug op het vuur en laat een
paar minuten indikken. Laat
afkoelen en bewaar dan in
de koelkast. Voor de chocolade: breek de chocolade in
stukken en breng het water
aan de kook. Giet over de
chocolade in een schaal en
roer om de chocola te laten
smelten. Zet even in de microgolfoven als de chocolade
niet volledig smelt.
3 Snij de taart in drie
schijven. Schep slagroom in
een spuitzak met wijde, gladde spuitmond en spuit een
cirkel van slagroom rondom
op een schijf taart. Schep de
frambozencurd in het midden. Bedek met een tweede
schijf taart en herhaal de
room en de curd. Leg er de
laatste schijf taart op. Bedek
de hele taart met de rest van
de slagroom en strijk mooi
glad. Nappeer de bovenkant
met chocolade. Vul dan een
spuitzak met smal spuitmondje met de chocoladesaus
en spuit langs de rand van
de taart druppels zodat de
chocolade afdruipt. Decoreer
met de rode vruchten.
Carrefour Food Magazine | feesten 2021
15