Carrefour folder - 24/05 - 29/06/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 12 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 24/05/2022 - 29/06/2022 -  producten in de aanbieding - panko, citroen, kaas, parmezaanse kaas, melk, groentebouillon, polenta, kappertjes, munt, olijfolie, amandelen, citroensap, pan, mineralen, vitamine. Pagina 12.
12 / 77

* Geldig in volgende winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOKKEN Polenta met artisjokharten, erwten en crumble 4 personen - Voorbereiding 20 min Bereiding 25 min - Makkelijk - € Een artisjok bevat veel voedingsstoffen: ze is rijk aan vezels, mineralen en antioxidanten, maar ook aan vitamines C en B en ijzer. Artisjok staat bekend als vochtafdrijvend middel en werkt tegen vermoeidheid. Ze bevat weinig calorieën (zo’n 40 kcal per 100 g) en is goed voor de vertering en darmtransit. 1 citroen I 4 artisjokken I 250 g diepvrieserwten I 50 g amandelen I 75 g panko I 2 el kappertjes I 1 handvol munt I olijfolie I peper, zout VOOR DE POLENTA 400 ml groentebouillon I 400 ml halfvolle melk I 240 g polenta I 100 g geraspte Parmezaanse kaas aadje: als dat makk elijk l n een bl a a osko Trek mt, is d ea rt isj o k ar. ga 1 Pers de citroen uit. Giet 1 l koud water in een kookpan en voeg het citroensap toe. Voeg ook wat zout en 2 el olijfolie toe. Snij de bovenste helft van de artisjokken (puntige kant) af. Verwijder de buitenste bladeren tot aan de malsere, lichter gekleurde blaadjes. Snij de stelen weg maar laat 3 cm zitten. Schep er met een lepeltje het hooi uit, snij de artisjokharten in vieren en leg ze in het water met citroensap. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat 10 à 15 min koken. Voeg voor de laatste minuut de erwten toe. 2 Maak de crumble: hak de amandelen grof en rooster ze 1 min in een scheutje olijfolie. Voeg de panko toe, kruid met peper en zout en bak al roerend tot de panko goudbruin kleurt. Zet de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Hak de kappertjes en de munt fijn en schep ze door de crumble. 3 Giet de bouillon, de melk en de polenta in een kookpan en warm op een matig vuur op. Roer af en toe zodat de polenta niet aan de bodem kan kleven. Zet de pan van het vuur zodra de polenta gaar is en voeg de Parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en zout en meng. Verdeel de polenta over diepe borden, schik er de groenten op en bestrooi met de crumble. 12 Carrefour Food Magazine | juni 2022 PER PORTIE 711 KCAL 24 G VETTEN 90 G KOOLHYDRATEN 24 G SUIKERS 8,8 G VEZELS 30 G EIWITTEN ARTISJOKBODEM OF -HART? De bodem is bovenaan wat hol en vormt de basis van de artisjok. Het hart is de kern, bestaande uit de bodem, het hooi en een deel van de korte, malse binnenste bladeren.

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders