Carrefour folder - 24/05 - 29/06/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 21 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 24/05/2022 - 29/06/2022 -  producten in de aanbieding - maïzena, platte peterselie, knoflook, rode paprika, uien, peterselie, gember, ananas, suiker, uienpoeder, rijst, chilivlokken, zwarte peper, barbecuesaus, sojasaus, worcestersaus, BBQ, olijfolie, magnesium, Selenium, zink, vitamine. Pagina 21.
21 / 77

* Geldig in volgende winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
gezond eten 1 | uitdaging VOLLE GRANEN In tegenstelling tot geraffineerde granen, hebben deze hun kiem en buitenste vliesjes behouden, die net heel goed zijn voor de gezondheid. Daar bevinden zich namelijk vitamines E (antioxidant), B1, B2, B5, B6, B9 (uitstekend voor huid, spieren en het brein), magnesium (voor de goede werking van zenuwen en spieren én tegen stress), selenium, zink (voor een sterke immuniteit), ijzer (tegen vermoeidheid)... Het is ook in die ‘verpakking’ van graan dat de vezels zitten die de darmtransit bevorderen. Volle granen hebben ook een lage glycemische index, geven dus sneller een verzadigd gevoel en voorkomen hongerdips (en dus snoepaanvallen). Gegrilde ananas, volle rijst, barbecuesaus 4 personen Voorbereiding 15 min Bereiding 40 min Makkelijk - € 1 verse ananas I 1/2 ui I 1 teentje knoflook I 1 rode paprika I 1 stengel selderij I 1 wortel I 1 tl verse gember I 300 g volkorenrijst I 2 kleine chilipepertjes I 1 el Madrascurry I olijfolie I zwarte peper, zout “Volle granen zijn vlot in onze maaltijden te integreren, met zoet-pikante sauzen zoals we ze graag hebben.” VOOR DE BBQ-SAUS MET ANANAS 1 el maïzena I 100 ml vers ananassap I 75 g bruine suiker I 1/2 teentje knoflook I 1 el worcestersaus I 75 ml zoete sojasaus I chilivlokken I 1/4 el uienpoeder I bladpeterselie I 1/2 snuifje zout PER PORTIE 576 KCAL 7 G VETTEN 113 G KOOLHYDRATEN 47 G SUIKERS 9,3 G VEZELS 10 G EIWITTEN Vooraf: Snij de ananas in tweeën, snij er het vruchtvlees uit en snij dat in halve maantjes. Hak de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika, de selderij en de wortel in kleine blokjes. Rasp de gember. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. 1 Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, selderij en wortel toe en laat op een laag vuur bakken. Voeg de pepertjes in hun geheel, de Madrascurry en de gember toe, kruid met peper en zout en meng. Laat even verder bakken, schep er dan de gekookte rijst onder en zet opzij. 2 Maak de barbecuesaus: los de maïzena op in 1 à 2 el water. Bak alle andere ingrediënten voor de saus op een hoog vuur in een kookpan. Zet het vuur laag en laat al roerend 10 à 15 min sudderen. Giet er de opgeloste maïzena bij en laat tot de gewenste dikte indikken. Wentel de stukjes ananas door deze saus en rooster ze op de barbecue tot ze mooi bruin kleuren. 3 Leg ook de uitgeholde halve ananassen op de barbecue en laat ze zachtjes roosteren. Vul de halve ananassen met het rijstmengsel en de ananasblokjes en bestrooi met de peterselie. Serveer er de rest van de barbecuesaus apart bij. Carrefour Food Magazine | juni 2022 21

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders