GEZOND ETEN
“Mijn kinderen zijn niet
zo dol op noten. Maar verwerkt in een dessert gaan
ze vlot binnen.”
Laat 100 g
chocolade au
bain-marie
smelten met
een klontje
boter.
Korstgebak met noten
en frambozen
8 personen
Voorbereiding 25 min
Bereiding 50 min
Makkelijk
220 g frambozen
120 g bloem
1/2 tl bakpoeder
100 g boter
60 g rietsuiker
1 snuifje zout
80 g havermout
VOOR DE TOPLAAG
100 g boter
75 g rietsuiker
40 ml melk
vanille-extract
70 g amandelschilfers
70 g walnoten
70 g hazelnoten
70 g paranoten
PER PORTIE
591 KCAL
43 G VETTEN
38 G KOOLHYDRATEN
20 G SUIKERS
6,6 G VEZELS
9,3 G EIWITTEN
1 Verwarm de oven voor op
170°C. Bekleed een bakvorm
(20 x 20 cm) met bakpapier. Prak
de frambozen tot puree. Zeef de
bloem en het bakpoeder in een
kom. Voeg de boter, de suiker
en het zout toe en kneed met de
vingertoppen. Voeg de havermout
toe en meng. Leg dit deeg in de
bakvorm en druk voorzichtig aan.
Bak 20 min in de oven, tot het
deeg licht goudbruin kleurt. Nappeer met de frambozenpuree.
Cannelloni van
courgettes met
cashewnotenroom
4 personen
Voorbereiding 10 min
Rust 2 u - Makkelijk - €
4
1 courgette I 100 g rucola I 1 bosje verse munt
I olijfolie I zwarte peper, zout
FRUIT EN
GROENTEN
Aanbevolen wordt om
minstens 5 porties fruit en
groenten per dag te eten.
Waarom? Omdat die een
belangrijke bron zijn van vezels, vitamines en mineralen
en hun heilzaam effect op
de gezondheid is aangetoond. Zo zouden ze een
beschermende rol spelen tegen bepaalde ziekten. Door
je consumptie zelfs maar
een beetje te verhogen,
geef je je gezondheid al een
flinke boost.
VOOR DE CASHEWNOTENROOM
100 g cashewnoten I 1/2 rode ui I
1 rood pepertje I 1 limoen I 1 el honing
I peper, zout
1 Maak eerst de cashewnotenroom:
zet de noten 2 u te week in water. Mix ze
daarna fijn met 100 ml water. Pel en snipper de ui, ontpit het pepertje en snipper
het fijn. Schep de ui en het pepertje door
de room. Pers de limoen uit en giet het
sap bij de room. Voeg ook de honing,
peper en zout toe en meng.
2 Snij de courgette in lange, dunne
sneden. Leg ze op een bord, kruid ze
met peper en zout en besprenkel ze met
olijfolie.
3 Schep op elke snede courgette wat
cashewnotenroom en schik er wat rucola
en munt op. Rol op en serveer.
2 Laat voor de toplaag de boter
op een laag vuur smelten in een
kookpan en voeg de suiker, de
melk en vanille-extract toe. Roer tot
de suiker opgelost is en schep er
dan alle noten onder. Verdeel over
de frambozenpuree.
3 Bak nog 30 min in de oven.
Laat het gebak afkoelen in de
vorm, snij het dan in stroken of
in een andere vorm naar keuze.
Serveer met verse frambozen of
met chocoladesaus.
PER PORTIE
168 KCAL
13 G VETTEN
9,1 G KOOLHYDRATEN
7,4 G SUIKERS
2,6 G VEZELS
3,5 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | juni 2022
23