olijfolie
|
VIP
TIP
Voor een smeuïger
effect: voeg 1 el
mascarpone toe.
Heb je een restje?
Werk er gevulde
tomaten mee
af, of smeer de
tapenade uit
over bladerdeeg
en bak tot
borrelhapjes!
EXTRA OLIJFOLIE VAN
DE EERSTE PERSING
CARREFOUR
Herkomst: Spanje
Superieure kwaliteit
Koudgeperst (< 27°C)
Direct uit olijven gewonnen
via uitsluitend mechanische
procedés
Betaalbare prijs
Extra olijfolie van de eerste
persing, 1 L, € 6,25
HET LABEL 'BESTE VAN
DE TEST', WAT IS DAT?
Dat label van Test Aankoop
beloont de kwaliteit van
producten. Dat gebeurt op
een betrouwbare, onpartijdige
manier, op basis van
onafhankelijke vergelijkende
tests. Het label 'Beste van de
Test' betekent dat de extra
olijfolie van eerste persing
van Carrefour in de tests de
hoogste score kreeg volgens
de criteria van de experts, en
dat in een test met 27 soorten
olijfolie van eerste persing.
Niet slecht, toch?
KWALITEIT EN MILDE SMAAK
De extra olijfolie van de eerste persing
Carrefour komt uit Spanje en is het resultaat van koude persing, wat betekent dat
ze geperst wordt bij een temperatuur van
minder dan 27 graden, om haar aroma,
smaak en voedingsvoordelen maximaal te
behouden. Gebruik ze bij de bereiding van
zuiderse gerechten, voor marinades en
grillgerechten, maar ook koud in een salade
of bij pasta. De fruitige smaak past perfect
bij een heleboel gerechten.
VOEDINGSBOMMETJE
Rijk aan vitamine A, D, E, K en omega 9:
de vele pluspunten voor de gezondheid
maken van olijfolie een onmisbaar
ingrediënt voor je dagelijkse keuken.
Ze beschermt hart en bloedvaten, zit
boordevol antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en is ook goed voor de
huid. Olijfolie past dan ook prima in een
evenwichtig voedingspatroon. Waarom
kiezen voor extra vierge? Die bevat
minder zuren en heeft een topsmaak.
Tapenade van
olijfolie met olijven
en kappertjes
4 personen
Voorbereiding 10 min
Makkelijk - €
100 g ontpitte groene olijven
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes + extra
1 handvol basilicumblaadjes + extra
2 el citroensap
½ tl kristalsuiker
80 ml olijfolie
peper
Mix alle ingrediënten in de keukenrobot
tot een gladde massa. Kruid met peper
en schep de tapenade in een mooi
schaaltje. Decoreer met de extra
kappertjes en basilicumblaadjes en
serveer met sneetjes gegrilde ciabatta.
PER PORTIE
245 KCAL
24 G VETTEN
2,8 G KOOLHYDRATEN
0,7 G SUIKERS
1,4 G VEZELS
3 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | juni 2022
41