BBQ
Pittige kippenspiesjes
met satésaus en
radijzensalsa
4 personen - Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min - Rust 30 min
Makkelijk - €
2 limoenen I 2 cm verse gember I 2 el sesamolie I 2 el
sojasaus I 1 rood pepertje I 4 kipfilets I 150 ml water I
100 g pindakaas I olijfolie I peper, zout
VOOR DE SALSA
2 bosjes radijzen I 3 lente-uitjes I 4 el munt I 2 el wittewijnazijn I 2 tl honing
1 Maak de marinade: rasp de zeste van de
2 limoenen en pers de vruchten uit. Rasp de
gember. Meng de gember, het limoensap, 1 el
sesamolie, 1 el sojasaus en het fijngehakte
pepertje. Snij de kipfilets in blokjes en leg ze in
de limoenmarinade. Wentel het vlees er goed
door, dek af en laat 30 min marineren in de
koelkast. Meng de limoenzeste met de rest van
de sesamolie en van de sojasaus, het water en
de pindakaas. Roer tot een smeuïge saus.
2 Voor de salsa, snij de radijzen in kleine
blokjes. Hak de lente-ui en de munt fijn. Klop
de wijnazijn, de honing en een scheutje olijfolie
tot een vinaigrette en kruid met peper en zout.
Leg er de radijzen, de lente-ui en de munt in en
meng goed.
3 Prik de kippenblokjes op spiesjes en rooster ze gaar op de barbecue. Serveer ze met de
salsa en de satésaus.
PER PORTIE
415 KCAL
22 G VETTEN
12 G KOOLHYDRATEN
7,7 G SUIKERS
2,8 G VEZELS
44 G EIWITTEN
|
dossier
Gegrilde
auberginerolletjes
met rucolapesto
4 personen Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €
2 aubergines I 2 rode paprika’s I 200 g
halloumi I 1 bosje basilicum I olijfolie
I peper, zout
VOOR DE PESTO
40 g rucola I 1 teentje knoflook
I 30 g pijnboompitten I 20 g geraspte
Parmezaanse kaas
1 Snij de aubergines in de lengte
in sneden van 0,5 cm. Rooster ze
aan beide kanten om ze wat malser
te maken en kruid ze met peper
en zout. Snij de paprika’s in repen
en gril ze eveneens. Kruid ze met
peper en zout.
2 Snij de halloumi in sneden.
Leg op elke snede aubergine
een reep paprika en een sneetje
halloumi. Schik er een paar blaadjes
basilicum op en rol op. Zet de
rolletjes vast met cocktailprikkers
of tandenstokers en gril ze ongeveer 4 min. Draai ze halverwege
een keer om.
3 Doe alle ingrediënten voor
de pesto in de blender. Giet er een
scheutje olijfolie bij en kruid met
peper en zout. Mix tot een gladde
pesto en serveer die bij de
auberginerolletjes.
PER PORTIE
318 KCAL
21 G VETTEN
11 G KOOLHYDRATEN
11 G SUIKERS
6,7 G VEZELS
18 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | juni 2022
43