Carrefour folder - 24/05 - 29/06/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 58 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 24/05/2022 - 29/06/2022 -  producten in de aanbieding - bieslook, platte peterselie, tomaten, peterselie, citroen, rillettes, kaas, witte peper, dragon, olijfolie, koelkast, omega 3. Pagina 58.
58 / 77

* Geldig in volgende winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
“Tussen de pluk en de levering aan de winkel zitten maximaal 24 u.” Pascal De Schrijver Category Manager fruit en groenten bij Carrefour 10 jaar samenwerking “Wij werken al 10 jaar samen met de familie Vlaemynck. Het is een echte lange termijn-samenwerking, een correcte relatie waardoor onze klanten kunnen genieten van Belgische tomaten die met respect voor het milieu werden geteeld. Samen gaan we rond de tafel zitten om te bepalen welke variëteiten geteeld zullen worden en hoe ze worden geteeld om die vaste, heerlijke tomaten te krijgen met hun volle en authentieke smaak, helemaal conform alle vereisten van de Kwaliteitsketen Carrefour.” >> EEN PRECISIEWERKJE Tomaten kweken is intens en delicaat werk. De planten moeten voortdurend gesnoeid worden om zowel licht als ruimte optimaal te benutten, want die bepalen de kwaliteit. “De planten moeten veel energie krijgen om te bloeien en later de tomaten te laten rijpen. Dat is een balans tussen de juiste dosis water, ruimte, warmte en licht. Daaraan danken onze tomaten hun smaak, kleur en ideale textuur”, legt Tom uit. Ook de pluk luistert nauw: te vroeg en de tomaten zien er niet goed genoeg uit voor in de winkel; te laat en ze zijn overrijp. Tom: “Ook de versheid telt: tussen de pluk en de winkel ligt maximaal 24 u, conform de vereisten van het lastenboek van Kwaliteitsketen Carrefour.” 58 Carrefour Food Magazine | juni 2022 VAN TOMAAT NAAR OMEGA-BAARS, HETZELFDE WATER Het is een verbazingwekkende samenwerking die hier in OostVlaanderen is ontstaan. Een slim, ecologisch partnerschap dat een band smeedt tussen een tuinbouwer en een viskweker. Het water dat opgevangen worden op de daken van de tomatenserres dient namelijk niet alleen om de planten te gieten. Dankzij een ecologisch circulatiesysteem wordt het overschot afgeleid naar de bassins van viskweker Stijn Van Hoestenberghe, vlak naast de serres. Stijn kweekt er de Omegabaars Kwaliteitsketen Carrefour, een vis die van nature rijk is aan omega 3. “Het water van de serres komt ook in onze bassins terecht”, legt de viskweker uit. “Wij zuiveren het, en de resten gaan als bemesting terug naar de tomaten. De biologische filters van de bassins zorgen dat de vis groeit zonder antibiotica of hormonen. Dat geeft een gesloten systeem zonder impact op de natuur.” Gevulde tomaten met rillettes van baars 4 personen Voorbereiding 15 min Bereiding 10 min - Makkelijk - € 300 g filets van omegabaars I 4 dikke tomaten I 100 g halfvolle verse kaas I 2 takjes dragon I 3 takjes bladpeterselie I 10 sprietjes bieslook I 1 citroen I olijfolie I witte peper, zout 1 Bak de baars in een scheutje olijfolie tot hij goed gaar is. Laat afkoelen. Snij de tomaten onderaan kruiselings in en dompel ze 15 à 30 seconden in kokend water. Spoel ze onder koud water en pel ze. Snij er een hoedje af (ongeveer 1/3 van de hoogte). Hol de tomaten voorzichtig uit, kruid de binnenkant met zout en zet ze ondersteboven op een rooster, zodat ze goed kunnen uitlekken. 2 Plet de vis en meng met de kaas. Hak de dragon en de peterselie en snipper de bieslook. Voeg de kruiden toe aan de vis en meng met het sap van 1/2 citroen, 1 el olijfolie en peper en zout. 3 Vul de tomaten met de rillettes en zet tot gebruik in de koelkast. PER PORTIE 235 KCAL 15 G VETTEN 7,2 G KOOLHYDRATEN 5,6 G SUIKERS 3 G VEZELS 17 G EIWITTEN

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders