XXXXXXXX
Panzanella
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Makkelijk - €
1/2 ciabatta (van de vorige dag)
500 g tomaten I 1 komkommer
1 rode ui I 50 g zwarte olijven I
2 el kappertjes I appelkappers I
1 bosje basilicum I olijfolie I peper,
zout
VOOR DE VINAIGRETTE
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de
ciabatta in croutons. Meng ze met 2 el olijfolie en
verdeel ze over een bakplaat. Rooster ze 10 min
in de oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken
zijn.
TIP
aten nooit
m
to
je
Leg
ko
in de elkast. elig
Ze worden danwamar
en zacht. Be , weg
ze in de keukennlicht
van direct zo eeltje
en met het stn.
naar bove
2 Snij de tomaten en de komkommer in kleine
blokjes en snij de rode ui fijn. Snij de olijven in
tweeën. Meng de tomaten met de rode ui, de
olijven, de kappertjes en de komkommer. Breng
op smaak met olijfolie, peper en zout.
3 Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Voeg de blokjes brood toe aan de tomatensalade en verdeel over de borden. Besprenkel
met de vinaigrette en decoreer met de appelkappers en basilicumblaadjes.
PER PORTIE
298 KCAL
20 G VETTEN
23 G KOOLHYDRATEN
6,3 G SUIKERS
4,4 G VEZELS
5,5 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | juni
juin 2022
59