Een BBQ voor een prijsje
5
Dit simpele en r
goedkope glazuukip.
is ook lekker op
Jonathan (25 jaar)
“Bij mij geen
barbecue zonder
chipolata. Dat is
goedkoop, en met wat
creativiteit kan je er
heel veel mee variëren.”
In een stuk stokbrood, op een brochette, met een
chili-, kerrie-, honingglazuur... Zo is elk worstje
weer verrassend anders.
1,25
euro/p.p.
Italiaanse chipolata,
300 g, € 4 (€ 13,33/kg)
HOE MAAK JE DIT?
• Snij de chipolata’s in stukken en prik ze op brochettestokjes.
Rooster ze ongeveer 4 min per kant, tot ze licht goudbruin
kleuren.
• Meng 2 tl honing, 2 tl graanmosterd en 1 tl fijngehakte
rozemarijn en borstel over de worstjes.
• Laat nog 2 min bakken, tot de worstjes karamelliseren. Draai
de brochettes om, borstel er opnieuw marinade over en laat
nog eens 2 min bakken. Serveer.
6
Voeg suiker, ng,
ni
esdoornsiroop ehovolgens
to
ili
zout of ch
het
je voorkeur van
t
momen
“Popcorn op
de BBQ is mijn
budgetgeheim voor
een wow-effect!”
0,18
euro/p.p.
Joke (32 jaar)
Popcorn is lekker bij de borrel
(in de plaats van chips), als
snack voor de kids (vervangt
koekjes), en bij een goede film
(in de plaats van dessert).
HOE MAAK JE DIT?
• Scheur een groot vel aluminiumfolie
af en vorm er een vrij grote schaal van.
Giet er 40 g maïs voor popcorn in.
• Giet er 2 el olie bij. Sluit de folie
zorgvuldig. Het geheel moet goed
afgesloten zijn, maar moet voldoende
ruimte laten zodat de maïs kan poffen.
• Leg het pakketje op de barbecue en
schud geregeld, tot je geen maïs meer
hoort poffen.
Maïs voor popcorn,
Carrefour Original,
125 g, € 0,99 (€ 7,92/kg)
Carrefour Food Magazine | juni 2022
63