Goedkope BBQ-bijgerechten
BBQ-tips van
onze lezers
7
Dominique
(39 jaar)
slim koken
“Maïs is mijn
favoriet. Het
is niet duur,
heel lekker en
het vult goed.”
Maïs kan aardappelen
vervangen, en zijn zoete smaak
kan iedereen bekoren,
ook kinderen.
Maïs met feta
en koriander
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Joke: Mijn geheime recepten
2 voorgekookte maïskolven
25 g schapenkaas
4 takjes koriander
paprikapoeder
zeezout
1 Kook de maïskolven 10 min
in water. Giet ze af, kruid ze met
zout en rooster 10 min op de barbecue. Draai ze regelmatig om.
2 Snij of breek de schapenkaas
in stukjes en hak de koriander
grof.
Door de maïs vooraf
te koken in water,
beperk je de
bereidingstijd op
de barbecue.
64
Voor een geslaagde
barbecue binnen
je budget.
3 Bestrooi de geroosterde
maïs met paprikapoeder, kaas en
koriander. Serveer meteen.
Als aperitief maak ik altijd een kom
sangria: wat fruit, een fles wijn, fruitsap
en klaar! Da’s makkelijk, niet duur en het
geeft een instant vakantiegevoel. Voor
sausjes ben ik fan van zelfgemaakt. Ik
serveer gevarieerde sausjes boordevol
verse kruiden. Dat kan met Griekse
yoghurt of op basis van mayonaise zijn.
Ook makkelijk en goedkoop. En het is
vooral ook heel erg lekker!
Eveline: Extra veel plantaardig
Ik vul het geroosterd lekkers altijd aan
met pasta’s, aardappelen, brood en veel
groenten en vruchten, vers en rauw of
gegrild: sla, komkommer, aubergine,
courgette, paprika, maïs, ananas,
watermeloen, meloen. Dat is veel
betaalbaarder dan vlees en vult goed.
Axelle: In de diepvriezer
Ik profiteer altijd van kortingsacties om
vlees in te slaan en vul er de diepvriezer
mee. Je kan het allemaal makkelijk
invriezen: chipolata’s, kip, merguez... Zo
profiteer ik van de voordeligste prijzen,
en heb ik ook altijd alles in huis voor een
geïmproviseerde barbecue.
Jonathan: Alles zelfgemaakt
Schapenkaas
Carrefour,
200 g, € 1,89
(€ 9,45/kg)
Carrefour Food Magazine | juni 2022
0,9
euro/p.p.
Om binnen mijn budget te blijven, koop
ik vlees ‘natuur’. Gehakt, kippendrumsticks, steaks. Alles naturel.
Marinades en brochettes maak ik dan
zelf wel. Dat heeft een betere smaak, en
is ook beter voor mijn portemonnee.