LEVE SEIZOENSGROENTEN
“Wraps en pasta
gaan snel en je kan
er volop groenten
in stoppen.
Perfect voor onze
drukke levens.”
5
Twee
onmisbare
groenten
4
In de soep
Spinazie en sla zijn
twee groenten die je
best altijd bij de hand
hebt. Je kan ze in haast
alles verwerken: in een
broodje, of als slaatje bij
een omelet of lasagne.
Een kom soep = een portie
groenten. En behalve dat je
volop vitamines en mineralen
binnenkrijgt, gebruik je ook
alle groenteresten, of ietwat
verwelkte groenten op.
22
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
PER PORTIE
181 KCAL
12 G VETTEN
8,2 G KOOLHYDRATEN
7,5 G SUIKERS
4,4 G VEZELS
7,9 G EIWITTEN
Tian van gegrilde groenten
op zuiderse wijze
4 personen
Voorbereiding 25 min
Bereiding 40 min
Makkelijk - €
5 gusto-tomaten
1 aubergine
1 courgette
4 kleine takjes
citroentijm
120 g feta
olijfolie
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Was alle groenten en snij ze in heel
dunne sneden.
2 Schik ze afwisselend en rechtopstaand in een kleine ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper
en zout en bestrooi met de citroentijm.
3 Bak 30 min in de oven. Haal de
schaal uit de oven, besprenkel met
een scheutje olijfolie, verkruimel er de
feta over en zet nog 10 min in de oven.
Serveer warm of koud.