i love belgium
|
gezellig samen
Toast met
maatjestartaar,
groene asperges en
waterkerssaus
GEEN BBQ?
Gril de sneden
brood en de
asperges in
een braadpan.
4 personen - Voorbereiding 30 min
Bereiding 10 min - Makkelijk - €
2 maatjes
1 kleine rode ui
2 snackkomkommers
2 lente-uitjes
2 el bieslook
½ limoen
½ stokbrood
½ teentje knoflook
16 groene-aspergepunten
1 bosje waterkers
2 el verse kaas (type Philadelphia)
1 el Griekse yoghurt
olijfolie
peper, zout
1 Snij de maatjes in kleine blokjes. Hak de
rode ui, de komkommers, de lente-uien en de
bieslook fijn. Rasp de zeste van de limoen en
pers de vrucht uit. Schep het sap en de zeste
onder de maatjes en meng er de helft van
de rode ui, de komkommer, de lente-ui en de
bieslook onder. Kruid met peper en zout en zet
de tartaar in de koelkast.
2 Snij het stokbrood in sneetjes. Besmeer met
de knoflook en een beetje olijfolie. Rooster de
sneetjes goudbruin op de barbecue. Besprenkel de aspergepunten met olijfolie, kruid ze met
peper en zout en gril ze 5 min op de barbecue.
Draai ze daarbij geregeld om.
WAT ZIJN MAATJES?
Een maatje is een jonge haring
die gevangen wordt voor hij geslachtsrijp is. De start van het
seizoen is een echte traditie, in
Nederland maar ook in ons land.
Velen onder jullie proeven hem
puur natuur: in de lucht vasthouden bij de staart en zo langzaam
in je mond laten glijden.
Maatjes haring
Carrefour, The Market
3 Was de waterkers, leg in een hittebestendige kom en giet er kokend water over.
Laat uitlekken in een zeef, spoel onder koud
water en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Leg
de waterkers in de blender en voeg de verse
kaas, de yoghurt, peper en zout toe. Mix tot
een gladde massa. Besmeer elk sneetje brood
met de waterkerssaus. Schep er tartaar op,
decoreer met twee aspergepunten en de rest
van de rode ui en serveer.
PER PORTIE
185 KCAL
10 G VETTEN
12 G KOOLHYDRATEN
2,8 G SUIKERS
2,4 G VEZELS
9,5 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
35