Carrefour folder - 29/06 - 17/08/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 42 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 29/06/2022 - 17/08/2022 -  producten in de aanbieding - champignons, varkensvlees, aardappelen, asperges, platte peterselie, meloen, spinazie, krulpeterselie, aardbeien, fruitsalade, kaas, kokosmelk, pasta, rijst, kaneel, koriander, munt, dragon, citroensap, tafel, vitamine. Pagina 42.
42 / 73

* Geldig in volgende winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Subtiele smaakmakers Verse kruiden voegen een subtiel aroma toe aan al je zomerse gerechten. Bij Carrefour worden ze in België gekweekt, en zitten ze nu in een nieuwe, duurzame verpakking. GEURIG VERFRISSEND PASSE-PARTOUT BLOEMIG ZUIDERS EXOTISCH Zijn naam betekent echt 'draak', want in de Middeleeuwen dacht men dat dragon goed was om giftige beten (in theorie ook van draken...) te verzorgen. Dit kruid komt oorspronkelijk uit Azië en is erg geurig, met een intens aroma en een sterke, anijsachtige smaak. Die smaak wordt niet zwakker bij bereiding, dus wees altijd spaarzaam met het gebruik. Lekker in koude of warme sauzen met eieren, asperges, champignons. Perfect in combinatie met vis en wit vlees. Hij is rijk aan vitamine K en wordt van oudsher beschouwd als een geneeskrachtige plant. Zijn naam komt zelfs van het Latijnse 'salvare', dat genezen betekent. De geur en smaak zijn zeer aromatisch, bijna bloemig, en bijzonder geschikt om varkensvlees en kalfslever op te peppen. Gaat goed samen met pompoen, aubergine en aardappelen, en geeft een beetje pit aan je vinaigrettes, rijst en pasta. Ook verrukkelijk gefrituurd in hete olie. 42 Carrefour Food Magazine | zomer 2022 Munt, dat is het toppunt van frisheid! Hij is uiterst geurig en een van de meest gebruikte keukenkruiden, zowel voor hartige schotels, als voor zoete gerechten, drankjes, cocktails, koud én warm. Uitzonderlijk smakelijk bij groene groenten (courgettes, erwten, boontjes, spinazie…), bij aardbeien, meloen en perziken. Probeer hem ook eens in een avocadosalade met citroensap, of als kruidenthee met kaneel. Met zijn bladeren die ruiken naar kamfer en een pikante, uitgesproken smaak hebben, geeft rozemarijn je gerechten een typisch mediterraan aroma. Hij is zeer aromatisch en moet voorzichtig worden gedoseerd, anders zou hij andere ingrediënten overdonderen. Perfect bij lamsvlees, varken, gevogelte, rundsvlees... maar ook bij gegrilde groenten of gesmolten kaas. Voor een verfijnde smaak in je barbecueschotels leg je takjes rozemarijn tussen de gloeiende kool, of gebruik je ze als spiesjes (zie recept op pagina 47). Rijk aan antioxidanten en vitamines A en C, maar peterselie voegt vooral frisheid toe aan gerechten. Bladpeterselie kies je voor zijn extra uitgesproken smaak en omdat hij bereidingen goed verdraagt. Krulpeterselie is wat fragieler en wordt vooral als afwerking gebruikt. Peterselie verwerk je in een kruidentuiltje, in salades en omeletten, als smaakmaker bij kaas, gefrituurd bij garnaalkroketten, maar ook in een zogenoemde persillade, een mix van peterselie en knoflook. Met zijn bijzondere, lichte anijssmaak geeft koriander een originele toets aan je schotels. Hij heeft een hekel aan opwarmen en verliest dan snel zijn smaak. Daarom wordt altijd aangeraden hem op het eind van een bereiding toe te voegen of er pas aan tafel een gerecht mee af te werken. Uitstekend bij vis en zeevruchten, en een geurige toets bij alle soorten rijst, pasta, tajine en omelet. Probeer hem ook met knoflook, gember of kokosmelk. En waarom niet als dessert in een fruitsalade, ijs of citroentaart.

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders