ZOMERSE KAZEN
Gevulde tomaten met mozzarella, pesto en notencrumble
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Makkelijk - €
4 cœur de bœuf-tomaten I
½ teentje knoflook I 1 bosje
basilicum I 40 g geraspte
Parmezaanse kaas I 30 g
pijnboompitten I 40 g walnoten
I 1 el peterselie I 1 el paneermeel
I 24 kleine bolletjes mozzarella I
olijfolie I peper, zout
1 Snij de tomaten horizontaal in tweeën en verwijder de pitjes en
pulp. Pel de knoflook. Doe het basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een scheutje olie in de blender
en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
2 Hak de walnoten en de peterselie fijn en meng ze met het
paneermeel en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
3 Leg in elke halve tomaat 3 bolletjes mozzarella. Schep er een
beetje pesto op en bestrooi met crumble. Leg de tomaten op de
barbecue (indirecte hitte). Sluit het barbecuedeksel en laat 15 min
garen. Serveer met de rest van de pesto.
PER PORTIE
370 KCAL
27 G VETTEN
9,6 G KOOLHYDRATEN
7,4 G SUIKERS
4,1 G VEZELS
20 G EIWITTEN
Probeer dit ooktte
eens met cour.geBak
of aubergine min
ze dan 5 à 10ok ze
langer, of ko .
eerst voor
MOZZARELLA
54
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
Deze veelzijdige kaas valt
bij iedereen in de smaak
en voert je meteen mee
naar Italië, zijn land van
herkomst. En dan niet alleen
in een tomaat-mozzarella.
Je kan van deze kaas ook
puur natuur genieten, of
gesmolten, of op smaak
gebracht met verse kruiden.
Probeer hem ook eens met
meloen en watermeloen, in
een cake, of als vulling voor
groente- of vleesballetjes!