Salade met rood fruit, feta, avocado
en basilicumvinaigrette
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 5 min
Makkelijk - €
2 el zonnebloempitten
2 el pijnboompitten
1/2 komkommer
2 avocado’s
30 g basilicum
100 ml olijfolie
2 el citroensap
220 g jonge gemengde sla
250 g frambozen
200 g blauwe bessen
150 g rode bessen
200 g feta
peper, zout
1 Rooster de zonnebloem- en
pijnboompitten in een braadpan
zonder vetstof. Snij de komkom
mer in rondjes en de avocado in
sneetjes.
2 Maak de vinaigrette: mix het
basilicum met de olijfolie en het
citroensap tot een glad sausje.
Kruid met peper en zout.
3 Meng in een grote schaal de
slablaadjes met de rondjes kom
kommer, sneetjes avocado en alle
rode vruchten. Voeg de vinaigrette
toe en meng opnieuw. Bestrooi
met de geroosterde pitten en werk
af met verbrokkelde feta.
PER PORTIE
687 KCAL
58 G VETTEN
18 G KOOLHYDRATEN
14 G SUIKERS
17 G VEZELS
14 G EIWITTEN
8
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
Frambozen
TIP:
De schil van
komkommers
bevat heel
veel gezonde
stoffen. Eet
ze dus altijd
ongeschild.
Deze zachte vruchten
combineren prima met
uien, zijn heerlijk bij
kalfslever en voegen
een uniek kleurtje toe
aan zomerse salades.
En vergeet natuurlijk
niet alle desserts waarin
ze fantastisch tot hun
recht komen! Je kan er
ook soep van maken:
giet warme rode wijn
over de frambozen en
geef extra smaak met
bijvoorbeeld kaneel en
citruszeste. Frambozen
zijn kwetsbaar: eet ze
op de dag van aankoop
of vries ze in. Wassen
doe je beter niet, ze
kunnen snel papperig
worden.