voorsprong nemen |
Batch cooking:
onze trucs!
4
VOORDELEN
Tijdwinst
Je bereidt een groot aantal
schotels in een keer in de plaats
van elke avond eentje. Twee uur
van je weekend volstaat over het
algemeen om eten te maken voor
de werkweek.
Niet alle gerechten zijn geschikt
voor batch cooking. Kies vooral
ragouts, stoofschotels, gratins,
hachis... Die zijn makkelijk vooraf
te maken en te bewaren.
batch cooking
In één keer
koken voor
de week
duurt
gemiddeld 2 u.
Is dat te lang?
Verdeel je batch
cooking dan in
twee sessies: 1 u
op zondag, en
1 u midden de
week.
Budget
& no waste
Door de maaltijden op voorhand
te bepalen, kan je in een keer je
inkopen doen, en je koopt uitsluitend wat je nodig hebt. Resultaat?
Je houdt je budget goed onder
controle en beperkt tegelijk
maximaal voedselverspilling.
Ovenschotels? Begin met het
gerecht dat de meeste warmte
nodig heeft. Daarna kan je de
temperatuur verlagen voor je andere schotels. En hopla, tegelijk
tijd en energie bespaard!
GOED
BEWAREN
Makkelijke week
De maaltijden voor de werkweek
liggen vast en zijn klaar, ongeacht
op welk moment je thuiskomt en
wat er ook onverwachts gebeurt.
Zelf bereid
Je zorgt voor meer variatie en
kwaliteit in je gerechten. Je eet
gezonder en evenwichtiger, omdat je de gezondste ingrediënten
en seizoensproducten kiest.
Wil je pasta op voorhand maken?
Kook hem dan gedurende de
helft van de tijd, spoel met koud
water en bewaar afgesloten. Voor
je gaat eten, dompel je de pasta
2 min in kokend water.
Gebruik aparte, hermetisch afsluitbare dozen en schalen, bij voorkeur
van glas: zo blijven de smaken
optimaal behouden en wordt het
voedsel veilig bewaard. Je kan je
gerechten bewaren in de koelkast,
serveer dan de gerechten met
zuivel als eerste in de week. Als je
gerechten in de diepvriezer gaat
bewaren, let er dan wel op dat je
ontdooid eten niet meer opnieuw
mag invriezen.
Carrefour Food Magazine | november 2022
21