veggie
Donderdag
Dinsdag
Shakshuka met
butternut en
expresbrood
Penne met scampi’s
en prei
BEREIDEN
Kook 500 g penne beetgaar in een
ruime pan gezouten water volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de prei op een laag vuur, samen
met 150 ml room en de fijngehakte
peterselie. Bak vervolgens de scampi’s
in een braadpan met 1 el olijfolie en
2 geperste teentjes knoflook. Giet de
pasta af zodra hij beetgaar is en meng
met de prei. Voeg de scampi’s toe en
serveer.
TIP
Haal diepvriesscampi’s een dag van
tevoren uit de diepvriezer en leg ze tot
de dag erna in de koelkast.
Woensdag
Gehakt Parmentier
met witloof
COMBINEREN
Maak een gemengde salade van de
veldsla en het resterende kropje witloof
(fijngesneden). Breng op smaak met de
vinaigrette.
rdondaeg
d
woensdag
Carrefour Food Magazine | november 2022
GARNEREN
Verbrokkel 100 g feta over de shakshuka en bestrooi zodra het gerecht
klaar is met fijngehakte peterselie.
OPWARMEN
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet
de schaal 20 min in de oven. Schakel
dan de oven uit en laat het gerecht nog
een paar minuten in de oven rusten.
Serveer.
dinsdag
24
OPWARMEN
Verwarm de oven voor op 150°C.
Warm de tomatensaus op in een grote
braadpan. Breek de eieren over deze
bereiding en zet 15 min in de oven. Zet
tegelijk de butternut in de oven om ze
op te warmen.