BUDGETMENU
MAGISCH
INGREDIËNT
Pita met gyros en rijst
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min
Makkelijk
Gyros Carrefour,
500 g, € 5 (€ 10/kg)
4 el peterselie
4 à 6 el bieslook
250 g basmatirijst
500 g gyros
4 hazelnoten
4 el geroosterde pompoenpitten (van de butternut)
250 g Griekse yoghurt
1 citroen
1 el mosterd
4 pitabroodjes
2 el olijfolie
peper, zout
Weekmenu
voor minder dan
€50
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de
peterselie en de bieslook apart fijn. Kook de
rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm tegelijk de gyros op en hou hem
warm.
2 Verhit de olijfolie in een braadpan. Hak
de hazelnoten grof en rooster ze samen met
de pompoenpitten kort in de olie. Voeg de
gekookte rijst toe en meng. Bestrooi met de
peterselie. Meng in een schaaltje de yoghurt
met 1 el citroensap, de mosterd en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout.
3 Rooster de pitabroodjes 4 min in de oven,
ze moeten knapperig worden. Verdeel de
rijst over de borden. Vul de broodjes met de
gyros en een lepel yoghurtsaus en serveer
met de rijst.
MIJN
BOODSCHAPPENLIJST*
AFDELING GROENTEN EN FRUIT
c 1 butternutpompoen
€2
c 2
kg aardappelen
€3
c 4
uien
€ 0,68
c 2
50 g champignons
€ 1,09
c 1 potje peterselie
€ 1,15
c 1 bakje kervel
€ 1,89
c 1 potje bieslook
€ 1,15
c 10 blaadjes salie
€ 1,49
c 1 zakje crispy sla
€ 1,49
c 1 citroen
€ 0,50
IN HET KOELVAK
c 2
00 ml room
c 2
00 g geraspte kaas
speciaal gratin
c 12 eieren
c 5
00 g gyros
c 4
x 150 g Griekse yoghurt
c b
oter
€ 0,65
€ 1,79
€ 1,59
€5
€ 1,85
€ 1,75
IN HET REK DROGE VOEDING
c 4
00 ml kokosmelk
€ 1,29
c 8
00 g vol-au-vent
€ 5,49
c 2
x 2 koninginnenhapjes € 1,98
c 4
x 125 g basmatirijst
€ 1,29
c 2
00 g hazelnoten
€4
c 5
pitabroodjes
€ 1,25
IN DE DIEPVRIESAFDELING
c 7
20 g kabeljauwfilets
€ 5,79
c 1,5 kg soepgroenten
€ 1,49
TOTAAL: € 49,65
IN DE VOORRAADKAST
c m
osterd
c paprikapoeder
c 4 teentjes knoflook
c 1 groentebouillonblokje
c olijfolie
c melk
c peper
c zout
c peper
32
Carrefour Food Magazine | november 2022
*Prijzen genoteerd op 18/09/2022
in de hypermarkt Carrefour van Oudergem