Seizoensrecepten
voor weinig geld
Pastinaak, raap, witloof, champignons...
groenten die weinig kosten, maar
heerlijke herfstgerechten opleveren.
2,82
euro/p.p.
Gratin van gehakt
met appel en
pastinaakpuree
4 personen - Voorbereiding 20 min
Bereiding 45 min - Makkelijk - €
500 g pastinaak I 300 g aardappelen I
25 cl melk I boter I nootmuskaat I 5 appels I
1 ui I 600 g gemengd gehakt I 40 g panko I
20 g verse kruiden (bieslook, peterselie,
dragon…) I peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pastinaak en de aardappelen
en snij ze in stukken. Kook ze ongeveer
20 min in gezouten water. Giet ze af en
stamp ze tot puree met de melk, een
klontje boter, een snuifje nootmuskaat,
peper en zout.
2 Schil de appels en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Leg de appels in een kookpan met een bodempje
water en kook ze in ongeveer 5 min net
gaar. Laat een klontje boter smelten in
een braadpan, fruit de ui en voeg het
gehakt toe. Kruid met peper en zout.
PER PORTIE
708 KCAL
32 G VETTEN
55 G KOOLHYDRATEN
29 G SUIKERS
10 G VEZELS
36 G EIWITTEN
6
Carrefour Food Magazine | november 2022
3 Schep het vlees in een laag in een
grote ovenschaal, leg daarop de appels
en eindig met de puree. Zet 15 min in
de oven. Laat 2 el boter smelten in een
braadpan, zet van het vuur en meng
er de panko en de fijngehakte kruiden
onder. Haal de schaal uit de oven en
verdeel het kruidenmengsel over de
puree. Zet nog 10 min in de oven en
serveer.