MET EEN OVERSCHOTJE
RIJST
MET OVERRIJPE
BANANEN
Minipannenkoekjes
met banaan
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min - Makkelijk - €
2 overrijpe bananen
4 eieren
1 tl kaneelpoeder
40 g pecannoten
3 el kokosolie
1 Plet de bananen en meng ze met
de eieren en het kaneelpoeder tot een
gladde massa. Hak de pecannoten fijn
en roer ze door het mengsel.
2 Verhit de kokosolie in een braadpan
en bak pannenkoekjes van dit beslag.
3 Serveer met restjes fruit, honing,
confituur...
PER PORTIE
272 KCAL
20 G VETTEN
13 G KOOLHYDRATEN
11 G SUIKERS
2,3 G VEZELS
8,2 G EIWITTEN
Rijstpap
1 Los het puddingpoeder op in de
melk. Giet de rijst en de melk in een
kookpan en voeg het kaneelstokje toe.
Breng aan de kook en laat sudderen tot
het mengsel indikt.
2 Verdeel de rijstpap over twee ovenschaaltjes en strooi er de suiker over.
3 Karamelliseer de suiker met een
brandertje voor crème brûlée, of zet de
schaaltjes een paar minuten onder de
hete ovengrill.
O WA
ER
1 el vanillepuddingpoeder
200 ml melk
150 g gekookte rijst
1 kaneelstokje
1 el suiker
E-TIP
ST
Z
4 personen - Voorbereiding 5 min
Bereiding 10 min - Makkelijk - €
Om te vermijden dat je te
veel gekookte rijst over
hebt, kan je beter van
de juiste hoeveelheden
vertrekken. Denk erom dat
rijst in gekookte toestand
het driedubbele volume
krijgt. Algemeen rekenen
we 60 g rijst per persoon.
Nog een tip: giet het
kookwater niet weg, het kan
nog dienen als basis voor
bouillon.
PER PORTIE
84 KCAL
1 G VETTEN
15 G KOOLHYDRATEN
5,2 G SUIKERS
0,6 G VEZELS
2,9 G EIWITTEN
54
Carrefour Food Magazine | november 2022
“Met overrijp fruit maak
je nog lekkere confituur
en compote, of je verwerkt
het in gebak.”