I
I
3,22
euro/p.p.
Vleesballetjes in tomatensaus uit de oven
met champignons en knolselder
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 45 min
Makkelijk - €
PER PORTIE
617 KCAL
28 G VETTEN
25 G KOOLHYDRATEN
10 G SUIKERS
12 G VEZELS
48 G EIWITTEN
8
1 ui
400 g knolselder
400 g champignons
1 l passata
1 ei
25 g bladpeterselie
800 g gemengd gehakt
50 g paneermeel
olijfolie
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper
de ui. Schil de knolselder en snij hem in stukken. Snij de
champignons in 4. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste
braadpan en fruit de ui. Voeg de knolselder toe en laat
5 min bakken. Voeg vervolgens de champignons toe en
laat nog 3 min bakken. Giet er de passata bij, kruid met
peper en zout en laat 10 min sudderen.
2 Klop het ei los en hak de peterselie fijn. Meng
het gehakt met het ei, het paneermeel en 2/3 van de
peterselie. Kruid met peper en zout, meng en rol hiervan
balletjes zo groot als golfballen.
3 Leg de balletjes in de tomatensaus en zet 20 à
30 min in de oven, tot de balletjes gaar zijn. Serveer
bestrooid met de rest van de peterselie.
Carrefour Food Magazine | november
novembre 2022