11
Voor een
100% vegan alternatief
Vervang in de
bereiding de boter door
arachideolie, het eiwit
voor de tofoe kan je
vervangen door een
mengsel van
2 el gemalen lijnzaad
en 3 el water. Laat
het mengsel een paar
minuten rusten voor
gebruik.
veggie
Gebruik
de eidooier
voor het
recept op
þ. 7.
NUTRI-SCORE
ABCDE
Q00
PER PORTIE
506 KCAL
25 G VETTEN
376 KOOLHYDRATEN
13 G SUIKERS
15 G VEZELS
28 G EIWITTEN
GROENTEN VAN BIJ ONS
Maaltijdsoep,
tofoe met sesam
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Makkelijk - C
25 g gedroogde champignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
400 g kruimige aardappelen
200 g spruiten
200 g selderij
1 prei
200 g wortelen
1 el boter
11 groentebouillon
1 kruidentuiltje
50 ml room
VOOR DE TOFOE MET SESAM
500 g tofoe (blok)
1 eiwit
sesamzaadjes
arachideolie
peper, zout
Zet de gedroogde champignons
ongeveer 10 min te week in heet water.
Schud ze daarna droog en snij ze fijn. Pel
en snipper de sjalot en de knoflook. Schil
de aardappelen en snij ze in blokjes. Was
de spruiten en snij ze fijn. Snij de selderij
en de prei in rondjes. Schil de wortelen en
snij ze in korte stukjes.
2 Laat de boter smelten in een kookpan
en stoof alle groenten, de aardappelen
en de champignons kort aan. Voeg de
bouillon en het kruidentuiltje toe en laat
15 min koken, tot de aardappelen gaar
zijn. Verwijder het kruidentuiltje en giet de
room bij de soep.
3 Maak de tofoe. Verhit een beetje
arachideolie in een braadpan. Snij de
tofoe zorgvuldig in sneden, rol ze door het
eiwit en vervolgens door de sesamzaad-
jes. Kruid ze met peper en zout en bak
ze goudbruin in de olie. Snij ze in blokjes.
Serveer de soep in bowls en decoreer
met de blokjes tofoe.
Carrefour Food Magazine I februari 2023 11