NUTRI-SCORE
PER PORTIE
1045 KCAL
62 G VETTEN
83 G KOOLHYDRATEN
7,6 G SUIKERS
5,5 G VEZELS
36 G EIWITTEN
WASTE-TIO
Rigatoni met worstjesvlees,
Dit is het ideale spinazie en Parmezaanroomsaus
gerecht om
eender welke
overschot
gehakt vlees te
verwerken. Lukt
ook met kleine
blokjes kip of
varkensvlees.
ZERO
HARTVERWARMEND MENU
4 personen
1 Kook de rigatoni beetgaar in gezouten
Voorbereiding 15 min water, volgens de aanwijzingen op de
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
verpakking. Pel en snipper de ui en de
knoflook. Verhit de olie in een kookpan en
fruit de ui en de knoflook.
400 g rigatoni
1 ui
1 teentje knoflook
400 g chipolata
200 g spinazie
1 handvol peterselie
70 g pijnboompitten
250 ml room
70 g geraspte Parmezaan
3 el olijfolie
peper, zout
2 Haal het vlees uit de worstjes en rol er
balletjes van. Leg ze mee in de kookpan,
schep er de spinazie onder en laat warmen.
Voeg daarna de uitgelekte gekookte pasta
toe.
3 Hak de peterselie fijn. Rooster de pijn-
boompitten in een braadpan zonder vetstof.
Giet de room bij de pasta en voeg de Parme-
zaanse kaas en de peterselie toe. Meng en
breng op smaak met peper en zout. Bestrooi
met de pijnboompitten en serveer.
Veggieversie
Vervang de balletjes door
kleine blokjes geroosterde
butternut (uit de oven) of blokjes
gemarineerde tofoe.
Carrefour Food Magazine I februari 2023 17