NUTRI-SCORE
HARTVERWARMEND MENU
"Laat je eens gaan:
begin met het dessert!"
B
Kies voor dit
dessert peren van
het ras Conference
of Williams.
Ze zijn wat vaster
en houden prima
hun vorm als je
ze bereidt.
PER PORTIE
374 KCAL
15 G VETTEN
52 G KOOLHYDRATEN
50 G SUIKERS
5,3 6 VEZELS
5,66 EIWITTEN
Gekaramelliseerde peer met walnoot en kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de peren in de lengte
in tweeën en verwijder het klokhuis met een lepeltje.
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
4 peren
6 el honing
300 g Griekse yoghurt
50 g walnoten
1/2 tl kaneelpoeder
18 Carrefour Food Magazine I februari 2023
2 Schik de peren met het snijvlak naar boven in een oven-
schaal. Besprenkel met de helft van de honing en zet ongeveer
20 min in de oven.
3 Verdeel de yoghurt over de borden en leg er gekaramel-
liseerde peren naast. Hak de walnoten grof en strooi over de
peren. Besprenkel met de rest van de honing, kruid met de
kaneel en serveer.
RECEP
Gooi fruit dat
wat te rijp is niet
weg, zet het in
de oven! Dat
is de perfecte
bereidingswijze
voor fruit. En met
wat honing of
esdoornsiroop
erbij wordt het
nog lekkerder!