11
NUTRI-SCORE
B
PER PORTIE
395 KCAL
Kalfsblanket
6 personen
Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 u 45
Makkelijk - €
1 prei
1 ui
20 GVETTEN
23 G KOOLHYDRATEN
9,5 G SUIKERS
5.1GVEZELS
29 G EIWITTEN
500 g restjes gekookt vlees
200 g kalfsgehaktballetjes
3 wortels
2 el zoetzure uien
1 kruidentuiltje
11 kalfsfond
boter
olijfolie
peper, zout
250 g bruine champignons
50 g bloem
200 ml room
2 eidooiers
1 Snij de vleesrestjes in stukken. Verhit 1 el boter en een scheut
olijfolie in een grote stoofpot met dikke bodem en bak de balletjes
aan op hoog vuur. Haal ze uit de pot.
2 Schil de wortels. Snij de prei en de wortels in schijfjes. Pel en
snipper de ui. Fruit de ui in een klontje boter, in dezelfde stoofpot als
de balletjes. Voeg de prei en de wortels toe. Bak ze 2 min en voeg
daarna het vlees, de balletjes, de uitgelekte zoetzure uien en het
kruidentuiltje toe. Breng op smaak met peper en zout. Bevochtig met
de kalfsfond, dek af en laat 1 u sudderen op een zacht vuur. Snij intus-
sen de champignons doormidden en bak ze 10 min in een pan op
matig vuur, in 20 g boter. Haal het vlees en de groenten op het einde
van de gaartijd uit de stoofpot, hou warm en zeef de bouillon.
3 Maak een roux : laat 50 g boter smelten in een kookpot en voeg
de bloem toe. Klop stevig op tot de boter helemaal is opgenomen.
Giet de bouillon er in beetjes bij en blijf kloppen om de roux op te
lossen. Laat enkele minuten opwarmen en indikken. Proef en kruid
bij indien nodig. Meng de room met de eidooiers en roer dit mengsel
door de saus. Blijf roeren zodat de saus niet kookt. Voeg uiteindelijk
het vlees, de groenten en de champignons toe. Serveer met aardap-
pelen uit de oven.
26 Carrefour Food Magazine I februari 2023
NUTRI-SCORE
PER PORTIE
1322 KCAL
68 G VETTEN
142 G KOOLHYDRATEN
8,16 SUIKERS
8G VEZELS
33 G EIWITTEN
Gerechten in
saus zijn vaak
makkelijk klaar
te maken en
omdat ze de dag
erna nog lek-
kerder zijn, zijn
ze ideaal voor
een heerlijke
lunch.