1 ingrediënt
3 recepten
Varkenskoteletten
Zin om jezelf te verwennen
met een varkenskotelet?
Profiteer van onze extra
voordelige budget packs van
1,5 kg! Niet genoeg inspiratie
om ze te bereiden?
Hier zijn 3 makkelijke,
gevarieerde recepten.
Smakelijk!
MACHTIGE MARINADE
Varkensvlees staat erom bekend dat het snel té
droog bakt. Om het malser te maken en sappig te
houden, is een marinade ideaal. En waarom zou
je de koteletten niet eens op smaak brengen met
hartige én zoete aroma's?
Meng 6 el esdoornsiroop,
3 el olijfolie, 1 el honing, 4 el balsamicoazijn,
2 tl sojasaus, 1 tl sesamolie, peper en zout.
Laat hierin het vlees minstens 3 u marineren.
58 Carrefour Food Magazine I februari 2023
GOED BEWAREN
Gebakken koteletten kan je
nog 2 à 3 dagen bewaren
in de koelkast. Invriezen
kan ook, rauw of gebakken.
2.
EEN OVERSCHOTJE?
Verwerk het fijngesneden
vlees in een wrap, pasta-
gratin, soep, gebakken rijst,
gehakt Parmentier.
3.
HEERLIJK MET...
In de oven gebakken
krielaardappelen met
knoflook, butternutpuree,
kroketten, groene boontjes
in spekjasje, mosterdsaus,
appels of peren
uit de oven...
Perfect
gebakken
Haal de koteletten op tijd uit
de koelkast, zodat ze op kamer-
temperatuur kunnen komen.
Zo hoef je ze ook minder lang
te bakken en zijn ze malser.
Dep ze droog voor je ze bakt.
Ze krijgen dan makkelijker een mooi
korstje in de pan.
→ Kruid het vlees met peper, zout
en nootmuskaat en bak het in goed
warme boter.
Lepel er tijdens het bakken
geregeld de boter over.
→ Bak 2 min aan een kant,
daarna 2 min aan de andere kant.
Zet vervolgens het vuur lager en laat
rustig verder gaar bakken.
Haal de koteletten uit de pan net
voor ze helemaal gaar zijn en laat
rusten onder een vel aluminiumfolie.
Zo verdelen de sappen zich goed.
TEGEN UITDROGING
Nog een tip waardoor het vlees
niet uitdroogt: bak het in twee keer.
Schroei het eerst snel (1 min per kant)
rondom dicht in een hete braadpan.
Laat dan nog 10 min garen in de oven
op 180°C.
YARBAGE
PACK
BUDGET
PACK
Varkenskoteletten
Carrefour Market,
Budget pack
€ 6,49/kg