3
CREATIEVE KEUKEN
PASTA
ALFREDO,
WASDA?
Pasta met
Alfredosaus is
een klassieker
uit de Italiaanse
keuken, gemaakt
met fettuccine
en afgewerkt met
een mengsel van
boter en
Parmezaanse
kaas. In deze
versie zijn die
ingrediënten
vervangen door
een romige
bloemkoolsaus.
“Pasta en bloemkool,
een perfecte mix
van smaken.”
Bloemkool als
alternatief...
1.
... VOOR RIJST
Mix of rasp de rauwe bloemkool. Knijp er in een schone
handdoek zoveel mogelijk
vocht uit. Bak ze in 10 min
goudbruin in een braadpan met
een scheutje olijfolie. Kruid met
een specerij naar keuze.
2.
... VOOR STEAK
Pasta Alfredo met bloemkool
4 personen - Voorbereiding 15 min - Bereiding 45 min - Makkelijk - €
4 teentjes knoflook
4 el peterselie + extra
150 g boter
1 varkensmignonette
1 bloemkool
200 ml melk
400 g pipe rigate
150 g rucola
geraspte Parmezaanse
kaas
2 el olijfolie
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel 1 teentje knoflook en snij het in
dunne schijfjes. Hak de peterselie fijn.
Laat de boter op een laag vuur smelten in een braadpan en bak de
schijfjes knoflook met de peterselie.
Kruid het vlees met peper en zout.
Laat wat boter op een hoog vuur
smelten en bruinen en bak het vlees
2 min per kant. Zet het vuur laag en
laat nog een paar minuten bakken.
Haal het vlees uit de pan. Verdeel de
bloemkool in roosjes en leg de helft
PER PORTIE
860 KCAL
ervan in een ovenschaal. Schep er
43 G VETTEN
82 G KOOLHYDRATEN het mengsel van boter en peterselie
11 G SUIKERS
over en bak 25 min in de oven. Lepel
8,6 G VEZELS
32 G EIWITTEN
er geregeld de gesmolten boter over.
16
Carrefour Food Magazine | april 2023
2 Kook de resterende bloemkoolroosjes gaar in gezouten water. Mix
ze met de melk en 50 ml van hun
kookwater tot een fluwelige saus. Pel
de drie resterende teentjes knoflook
en snij ze in dunne schijfjes. Bak ze
zachtjes op een laag vuur in de olijfolie en leg ze daarna in de saus. Snij
het vlees in blokjes en hou ze warm.
3 Kook de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Laat
uitlekken en voeg toe aan de saus.
Meng en serveer met de gebakken
bloemkool, het vlees, de rucola en
geraspte Parmezaanse kaas.
Snij de hele bloemkool in dikke
sneden en bak ze 5 à 6 min per
kant in een braadpan met hete
olijfolie. Kruid met een specerij
naar keuze.
3.
... VOOR PIZZADEEG
Mix de bloemkoolroosjes fijn.
Knijp er in een schone handdoek zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de bloemkool dan met
1 ei (er kan ook 50 g geraspte
kaas bij), wat oregano en specerijen naar keuze. Verdeel dit
mengsel tot 0,5 cm dik op een
met bakpapier beklede ovenplaat en bak 20 min in de oven
op 180°C. Werk verder af zoals
een klassieke pizzabodem.