> Hoe doe je de boodschappen?
Ovenschotels zijn praktisch
omdat je ze makkelijk kan invriezen
en opwarmen.
Rémy: “We gaan voort op waar we zin in hebben. Wij maken bijvoorbeeld geen weekmenu.
We kopen wat we lekker vinden, en koken dan
uit de koelkast in functie van de inspiratie en
onze agenda’s.”
Welke waarden willen jullie de kinderen
meegeven?
Rémy: “Liam drinkt nog flesjes, maar Naomie
proberen we al meer en meer in de keuken
te laten helpen. Zij doet dingen in een kom, ze
mengt... en ze proeft. Het is een heel fijn moment
van samenzijn, en het leert haar zich bewust
te worden van wat koken inhoudt. Hopelijk
stimuleert het haar ook om de maaltijd beter te
waarderen. Zij eet aan tafel trouwens hetzelfde
als wij, behalve als het wat te pikant is.”
“Geen inspiratie?
Dit zijn mijn
recepten voor
elke dag.”
De tips van
onze
expert
Niet alle bereidingen kan
je invriezen. Dat geldt voor
eidooiers, fruit en groenten
die veel water bevatten.
Topkandidaten voor de
diepvries zijn dan weer
gestoofde gerechten: chili,
curry, dahl, fricassee, stoverij, blanquette...
Denk ook aan ovenschotels, gratin, pastasaus of
saus voor lasagne, balletjes
in saus...
20
Carrefour Food Magazine | april 2023
Lasagne met
lentesmaken
4 personen
Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Makkelijk - €
300 g tuinbonen (blik)
1 klein rood pepertje
50 ml olijfolie
1 biocitroen
500 g ricotta
200 g geraspte Parmezaanse kaas
16 lasagnevellen
4 el verse munt
1 bosje rucola
enkele basilicumblaadjes
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een grote pan gezouten water
aan de kook. Giet er de tuinbonen in en
laat ze ongeveer 1 min koken. Giet ze af
en spoel ze meteen onder koud water.
Snij het pepertje in de lengte in tweeën,
verwijder de zaadjes en hak het pepertje
fijn. Meng met de olijfolie en warm samen op, maar laat niet bakken. Zet opzij.
2 Rasp de zeste van de citroen en
pers de vrucht uit. Meng de ricotta met
de helft van de Parmezaanse kaas en de
citroenzeste, besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Voeg de
tuinbonen toe en meng.
3 Schik enkele lasagnevellen op de
bodem van een ovenschaal en bedek
met een laag van het ricottamengsel.
Herhaal de laagjes en eindig met lasagnevellen. Bestrooi ze met de geraspte
kaas. Zet een paar minuten in de oven
en decoreer met enkele blaadjes rucola
en basilicum.
PER PORTIE
871 KCAL
45 G VETTEN
66 G KOOLHYDRATEN
7,1 G SUIKERS
7 G VEZELS
50 G EIWITTEN