Carrefour folder - 22/03 - 03/05/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 20 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 22/03/2023 - 03/05/2023 -  producten in de aanbieding - citroen, lasagne, kaas, geraspte kaas, ricotta, munt, curry, olijfolie, citroensap, pan, kom, koelkast, tafel. Pagina 20.
20 / 69

* Geldig in volgende winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
> Hoe doe je de boodschappen? Ovenschotels zijn praktisch omdat je ze makkelijk kan invriezen en opwarmen. Rémy: “We gaan voort op waar we zin in hebben. Wij maken bijvoorbeeld geen weekmenu. We kopen wat we lekker vinden, en koken dan uit de koelkast in functie van de inspiratie en onze agenda’s.” Welke waarden willen jullie de kinderen meegeven? Rémy: “Liam drinkt nog flesjes, maar Naomie proberen we al meer en meer in de keuken te laten helpen. Zij doet dingen in een kom, ze mengt... en ze proeft. Het is een heel fijn moment van samenzijn, en het leert haar zich bewust te worden van wat koken inhoudt. Hopelijk stimuleert het haar ook om de maaltijd beter te waarderen. Zij eet aan tafel trouwens hetzelfde als wij, behalve als het wat te pikant is.” “Geen inspiratie? Dit zijn mijn recepten voor elke dag.” De tips van onze expert Niet alle bereidingen kan je invriezen. Dat geldt voor eidooiers, fruit en groenten die veel water bevatten. Topkandidaten voor de diepvries zijn dan weer gestoofde gerechten: chili, curry, dahl, fricassee, stoverij, blanquette... Denk ook aan ovenschotels, gratin, pastasaus of saus voor lasagne, balletjes in saus... 20 Carrefour Food Magazine | april 2023 Lasagne met lentesmaken 4 personen Voorbereiding 30 min Bereiding 30 min Makkelijk - € 300 g tuinbonen (blik) 1 klein rood pepertje 50 ml olijfolie 1 biocitroen 500 g ricotta 200 g geraspte Parmezaanse kaas 16 lasagnevellen 4 el verse munt 1 bosje rucola enkele basilicumblaadjes peper, zout 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Giet er de tuinbonen in en laat ze ongeveer 1 min koken. Giet ze af en spoel ze meteen onder koud water. Snij het pepertje in de lengte in tweeën, verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn. Meng met de olijfolie en warm samen op, maar laat niet bakken. Zet opzij. 2 Rasp de zeste van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas en de citroenzeste, besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Voeg de tuinbonen toe en meng. 3 Schik enkele lasagnevellen op de bodem van een ovenschaal en bedek met een laag van het ricottamengsel. Herhaal de laagjes en eindig met lasagnevellen. Bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet een paar minuten in de oven en decoreer met enkele blaadjes rucola en basilicum. PER PORTIE 871 KCAL 45 G VETTEN 66 G KOOLHYDRATEN 7,1 G SUIKERS 7 G VEZELS 50 G EIWITTEN

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders