GEZINSKOKEN
Probeer dit recept ook eens met
scampi’s, of als veggiegerecht met
courgettes, aubergines, paprika’s...
Kippenburger met
guacamole
4 personen
Voorbereiding 20 min - Bereiding 15 min
Makkelijk - €
2 lente-uitjes I 400 g kippengehakt I 150 g maïs (bokaal) I
½ tl paprikapoeder I olijfolie I peper, zout
PER PORTIE
383 KCAL
13 G VETTEN
18 G KOOLHYDRATEN
5 G SUIKERS
5,9 G VEZELS
42 G EIWITTEN
Expres fricassee met kabeljauw
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Makkelijk - €
800 g kabeljauwfilet
2 wortelen
250 g witte champignons
1 klein bosje peterselie
40 g malse boter
40 g bloem
125 ml warme visbouillon
125 ml witte wijn
1 tl mosterd
½ citroen
1 el room
200 g diepvrieserwten
1 el olijfolie
peper, zout
22
1 Snij de kabeljauw in blokjes. Schil de
wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de
champignons in vieren. Hak de peterselie
fijn. Laat de boter op een laag vuur smelten
in een braadpan. Giet er de bloem bij en
laat al roerend 2 min bakken. Giet er geleidelijk al kloppend de bouillon bij en laat
een paar minuten verwarmen.
2 Voeg de witte wijn, de mosterd en het
sap van de halve citroen toe en kruid met
peper en zout. Meng er de blokjes vis en
de room onder en hou warm.
3 Bak de wortelen, erwten en champignons samen kort in de olijfolie. Voeg toe
aan de fricassee zodra de groenten gaar
zijn en laat 10 min op een laag vuur
sudderen. Decoreer met de peterselie.
Carrefour Food Magazine | april 2023
VOOR DE GUACAMOLE
1 limoen I 2 avocado’s I 1 teentje knoflook I 10 g verse
koriander
VOOR DE SAMENSTELLING
½ rode ui I 1 tomaat I 4 volkorenbroodjes I enkele blaadjes
sla I peper, zout
1 Snipper de lente-uitjes fijn. Meng het gehakt
met de lente-ui, de maïs, het paprikapoeder,
peper en zout. Vorm hiervan 4 hamburgers. Verhit
wat olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers 10 à 15 min, tot ze goudbruin gebakken zijn.
2 Pers intussen de limoen en mix het vruchtvlees van de avocado’s met de knoflook, 2 el
limoensap, de koriander, peper en zout tot een
mooi gladde guacamole.
3 Snij de rode ui en de tomaat in rondjes. Snij de
broodjes horizontaal door en leg er telkens een
hamburger op. Beleg verder met guacamole, sla,
rode ui en schijfjes tomaat en serveer.
PER PORTIE
505 KCAL
21,5 G VETTEN
42,6 G KOOLHYDRATEN
7,2 G SUIKERS
9,2 G VEZELS
30,4 G EIWITTEN