patisserie eclair
|
foodacter
ACTIE 17 ONZE PATISSERIE
WORDT GEMAAKT MET
FAIRTRADECACAO
“Proef met Pasen onze
klassieke of originelere
gebakjes: ze zijn allemaal
ambachtelijk gemaakt.”
Smakelijke patisserie
waarbij ambachtelijk werk
een topprioriteit blijft.
de enorm zware biscuitvormen
omdraait. Maar bij de afwerking van
al ons gebak is een menselijke hand
vereist: het opspuiten van slagroom,
het snijden van verse aardbeien of
het zorgvuldig aanbrengen van de
decoratie.”
draagt het fairtradelabel. Bovendien
is de meerderheid van onze grondstoffen lokaal. We willen dat onze
producten lekker zijn en er mooi
uitzien, in navolging van wat onze
klanten willen.”
DOOR EN DOOR
BELGISCH GEBAK
En wat die klanten willen, dat is heel
duidelijk: de klassiekers. Eclairs
in verschillende uitvoeringen en
smaken, jonagoldcake, rijsttaart,
nougatine en onze trianon met
donkere chocolade. Het reguliere
assortiment bestaat uit ongeveer
250 verschillende producten in verschillende maten en smaken. Maar
daarnaast zijn er natuurlijk ook onze
seizoensreferenties, zoals nu voor
Pasen. “Wij blijven al dat gebak met
zorg maken, om aan de top te blijven
wat betreft prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Piet.
140 medewerkers zijn nu actief bij
Eclair, onder wie 40 gediplomeerde patissiers en 1 chef-patissier.
Die laatste houdt zich bezig met
het creëren van nieuw gebak, met
het aanpassen en verbeteren van
recepten, met het uittesten van
nieuwe ingrediënten. “Al ons gebak
wordt ontwikkeld in België, en is afgestemd op de smaak van Belgische
consumenten. En onze ingrediënten
worden met zorg geselecteerd”,
preciseert Piet. “De meeste van
onze chocolade is van Callebaut en
LEVE DE KLASSIEKERS!
DE BELGISCHE FAVORIETEN
× eclairs
× jonagoldcake
× rijsttaart
× nougatine
× trianon donkere chocolade
STEEDS DUURZAMER
Om het werkcomfort te verhogen,
verhuisde Patisserie Eclair recent
van Mollem naar Ternat (allebei in
Vlaams-Brabant). Een indrukwekkende operatie, omdat de
tunneloven van 70 m lang volledig
gedemonteerd en terug opgebouwd moest worden in slechts
7 weken tijd. “Nu hebben we veel
meer ruimte - we beschikken
over 17.000 m² - en het gebouw is
volledig volgens onze specificaties gebouwd.”
Op de nieuwe productiesite
wordt alles in het werk gesteld om
zo duurzaam mogelijk te werken,
legt Piet nog uit. “We besteden
veel aandacht aan onze impact
op het milieu: op het gigantische
dak liggen zonnepanelen, en we
gebruiken verpakkingen op basis
van gedeeltelijk gerecycleerd en
100% recycleerbaar plastic.”
Carrefour Food Magazine | april 2023
33