ZOVEEL SOORTEN GEBAK
WIST JE DIT?
Fougasse is de Franse
tegenhanger van focaccia (de
woorden zijn ook verwant). Het
is een Provençaals ongerezen
brood met zachte korst en dik,
mals broodkruim. Het brood
wordt verrijkt met ui, ansjovis,
zwarte olijven, spekjes.
Bestaat ook in zoete versie.
Provençaalse
fougasse
6 personen
Voorbereiding 10 min
Rust 1 u 30 min
Bereiding 25 min - Makkelijk - €
15 g gist
300 ml lauw water
500 g tarwebloem T45 of T55
1 handvol rozemarijn
1 handvol tijm
grof zeezout
olijfolie
zout
1 Los de gist op in het lauwe water
en laat schuimen. Meng dit papje in
een kom met de bloem, 1 el zout en
3 el olijfolie. Kneed alles door elkaar
tot een stevige, gladde deegbal ontstaat. Dek af en laat 1 u 30 min rijzen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een rechthoek
van 2 cm dik. Hak de rozemarijn en
de tijm fijn. Maak met een scherp
mes insnijdingen in het deeg, besprenkel met olijfolie en strooi er de
verse kruiden en het zeezout over.
3 Bak 25 min in de oven, of tot de
fougasse goudbruin en krokant is.
!
Hier nog heel
wat recepten
voor patisserie!
PER PORTIE
364 KCAL
7,8 G VETTEN
63 G KOOLHYDRATEN
1,1 G SUIKERS
3,1 G VEZELS
9,8 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | april 2023
41