“Een taart is nog lekkerder
als je ze kan delen.”
Citroenyoghurtcake
8 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 50 min
Makkelijk - €
3 grote eieren
300 g fijne kristalsuiker
1 biocitroen
225 g volle yoghurt
175 g zelfrijzende bloem
50 g malse boter
VOOR HET GLAZUUR
100 g bloemsuiker
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ronde lage tulbandvorm in.
Splits de eieren. Klop de eidooiers
op met de suiker. Rasp de zeste van
de citroen en pers de vrucht. Voeg
de citroenzeste en de yoghurt toe
aan het eidooiermengsel en zeef er
de bloem over. Meng tot een glad
deeg.
2 Laat de boter op een laag vuur
smelten en giet ze bij het deeg. Klop
de eiwitten stijf en spatel ze tot slot
voorzichtig onder het deeg.
3 Giet het deeg in de vorm en bak
50 min in de oven. Laat de cake afkoelen in de bakvorm. Zeef intussen
de bloemsuiker in een schaaltje en
meng met 2 el citroensap tot een
glad papje. Haal de cake uit de vorm
en decoreer met een laag glazuur.
PER PORTIE
362 KCAL
8,4 G VETTEN
66 G KOOLHYDRATEN
51 G SUIKERS
0,5 G VEZELS
5,6 G EIWITTEN
42
Carrefour Food Magazine | april 2023
Het belang
van de bakvorm
SILICONE
Origineel, omdat er heel veel verschillende
vormen bestaan, en praktisch omdat hij niet
kan aanbakken. Maar bakvormen van silicone
geleiden de warmte minder goed. Daarom
moet de baktijd soms verlengd worden.
METAAL
Deze hebben vaak een antiaanbaklaag.
Ze bakken ook heel gelijkmatig. Wel opletten,
ze zijn gevoelig voor krassen.
AARDEWERK
Perfect voor een zacht en homogeen
bakproces. Een bakvorm van aardewerk ziet
er ook mooi uit en kan dus zo op tafel.