Boodschappenlijst
FRUIT EN GROENTEN
c 10 sjalotten
c 2 bollen knoflook
c 3 zoete aardappelen
c 300 g troskerstomaten
c 3 tomaten
c 1 bakje tuinkers
c 1 kg groentejulienne
voor soep
Weekmenu
voor minder dan
€ 50
SLAGERIJ
c 4 kalkoenlapjes
c 225 g milde chorizo
c 600 g gemengd gehakt
ZUIVELAFDELING
c 200 g hummus
c 200 ml vloeibare room
c 100 g geraspte
Parmezaanse kaas
c 4 eieren
DROGE VOEDING
c 500 spaghetti
c 800 g linzen (blik)
c 10 pitabroodjes
DIEPVRIES
c 540 g wokmix van 3
soorten vis (zalm, schar,
Alaska Pollak)
c 1 kg bladspinazie
IN DE VOORRAADKAST
c paneermeel
c bloem
c visbouillon
c kerriepoeder
c peterselie
c tijm
c olijfolie
c peper, zout
Haal alles
uit onze
budgetrecepten!
“Deze linzen
zijn echt
makkelijk te
maken, daar
bespaar ik veel
tijd mee.” Krokante kalkoen met linzen
en spinazie
SLIM
PRODUCT
Linzen Carrefour,
400 g, € 0,95 (€ 2,38/kg)
4 personen
Voorbereiding
20 min
Bereiding 15 min
Makkelijk - €
1 Klop de eieren los in een diep bord.
Meng in een tweede bord het paneermeel met het kerriepoeder. Giet de
bloem in een derde bord. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout.
2 eieren
8 el paneermeel
1 el kerriepoeder
8 el bloem
4 kalkoenlapjes
2 sjalotten
150 g diepvriesspinazie
800 g linzen (blik)
2 pitabroodjes
olijfolie
peper, zout
2 Wentel de kalkoenlapjes eerst door
de bloem, dan door de eieren en tot slot
door het paneermeel. Bak ze vervolgens
bruin in een braadpan, in de verhitte
olijfolie, en hou ze warm. Snij de sjalotten
in rondjes en fruit ze in dezelfde pan.
3 Hak de spinazie grof en laat de linzen
uitlekken. Verhit wat olie in een kookpan
en bak de linzen 5 minuten. Voeg de
spinazie toe en meng. Kruid met peper en
zout en serveer met de kalkoenlapjes, de
sjalotten en de geroosterde pitabroodjes.