EXPRES
INGREDIËNT
“Soms maak
ik extra pita’s, als
meeneemlunch
voor de volgende
dag.”
Pitabroodjes
Carrefour Classic,
400 g, € 1,29
(€ 3,23/kg)
Pita met balletjes, tomaat en
gekaramelliseerde sjalot
Spaghetti met
gekonfijte tomaat
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Makkelijk - €
200 g troskerstomaten
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
500 g spaghetti
peterselie
geraspte Parmezaanse kaas
peper, zout
“Een simpel
alternatief
voor
bolognese.”
MAKKELIJK
PRODUCT
1 Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kerstomaten in tweeën. Pel
en snipper de knoflook. Meng in een
ovenschaal de kerstomaten met de
knoflook en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min in de oven.
2 Kook de pasta in een grote pan
gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af.
3 Meng de pasta met de rest van
de olie, de gekonfijte tomaten en de
peterselie. Bestrooi met de geraspte
kaas en serveer.
58
Carrefour Food Magazine | april 2023
Spaghetti
Carrefour Classic,
500 g, € 0,79
(€ 1,58/kg)
4 personen
Voorbereiding
20 min
Bereiding 45 min
Makkelijk - €
2 sjalotten
3 tomaten
12 g peterselie, gehakt
600 g gemengd gehakt
8 pitabroodjes
200 g hummus
1 bakje tuinkers
olijfolie
peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snipper de sjalotten. Snij de
tomaten in schijfjes van ongeveer 2 cm
dik. Verdeel de tomaat en de sjalot over
de bakplaat, besprenkel met olijfolie
en kruid met peper en zout. Bak 15 à
30 min in de oven, tot de sjalot gekaramelliseerd is.
2 Meng het gehakt met de peterselie,
peper en zout. Rol hiervan balletjes zo
groot als walnoten. Verhit een scheutje
olie op een matig vuur in een braadpan
en bak de balletjes in 15 min rondom
bruin. Zet halverwege het vuur lager.
3 Warm de pita’s op in de broodrooster, open ze en besmeer ze met
hummus. Vul met de tuinkers, balletjes,
sjalot en tomaat.