groenten van bij ons
|
van het seizoen
Witte
asperges
Hoe weet je of
ze vers zijn?
Wrijf de stengels tegen elkaar.
Als dat een knarsend geluid
maakt, zijn de asperges vers!
Ideeën nodig voor
de bereiding?
OP ENGELSE WIJZE:
Kook ze 15 min rechtstaand in de
bussel in een pan gezouten water.
Prik met de punt van een mes in
een aspergepunt om te checken
of ze gaar zijn.
OP ITALIAANSE WIJZE:
Besprenkel ze met olijfolie en bak
ze in de pan.
Salade met asperges, krieltjes en eieren
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Makkelijk - €
500 g krielaardappelen
16 witte asperges
2 el mosterd
400 ml Griekse yoghurt
1 handvol verse kruiden
(dille, bieslook…)
4 eieren
50 g rucola
peper, zout
1 Snij de krieltjes in stukken en kook ze beetgaar in
gezouten water. Snij de harde onderkant van de asperges
weg en schil ze. Snij ze in stukken en kook ze eveneens
beetgaar in water.
2 Meng de mosterd met de Griekse yoghurt, peper en
zout. Hak de kruiden fijn en schep de helft ervan onder de
yoghurt. Meng dit sausje onder de gekookte krieltjes.
3 Kook de eieren 8 min. Spoel ze meteen onder koud
water, pel ze en snij ze in stukken. Verdeel de rucola over
de borden. Schep er de krieltjes, asperges en eieren op.
Bestrooi met de rest van de fijngehakte kruiden en serveer.
PER PORTIE
342 KCAL
16 G VETTEN
30 G KOOLHYDRATEN
6 G SUIKERS
5,6 G VEZELS
17 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | april 2023
7