bijgerechten
1 el
KETJAP MANIS
2 el
AZIJN
500 ml
KETCHUP
3 à 4 el
BRUINE SUIKER
3 teentjes
KNOFLOOK,
GEPELD EN
GESNIPPERD
2 el
GEPLETTE
VENKELZAADJES
Onmisbaar bij
spareribs en kip.
50 g
TOMATENPUREE
+ ZOUT
Heerlijk voor lamsvlees,
kip of witte vis.
2 el
GEPLETTE
KOMIJNZAADJES
100 ml
HONING
2 el
MUNT
de zeste van 2
SINAASAPPELEN
Marinade
met
sinaasappelsap
Honing, munt en sinaasappel
maken eend, kip, garnalen of
vaste witte vis heerlijk geurig.
Origineel ook bij gegrild fruit.
100 ml
OLIJFOLIE
Marinades doen zoveel meer dan smaak
geven. Ze maken vlees ook malser, sappiger
en geuriger.
2 blaadjes
LAURIER
3 el
OLIJFOLIE
1/2 el blaadjes van
VERSE TIJM,
ROZEMARIJN,
OREGANO
GOED OM TE WETEN
Deze hoeveelheden
volstaan voor +/- 700 g
vlees, kip, vis, groenten.
2
RODE
PEPERTJES,
ZONDER
ZAADJES EN
FIJNGEHAKT
Marinade
met harissa
Marinade festival
2 el
COINTREAU
2 el
GEPLETTE
KORIANDERZAADJES
1 tl
CHILIVLOKKEN
Barbecuemarinade
WIST JE HET?
Een overschot marinade
kan je in de koelkast nog
een week bewaren.
100 ml
PROSECCO OF
WITTE WIJN
sap van 1/2
CITROEN
|XXXXXXXX
BBQ
Marinade
met rode wijn
1
GESNIPPERDE
RODE UI
Perfect om stukken rundsvlees
te marineren, of om kip
en wild malser te maken.
1/2 l
RODE WIJN
3 teentjes
KNOFLOOK (GEPERST)
sap van 1/2
CITROEN
Carrefour Food Magazine | juni 2023
45