Zonder
gluten
Zonder
gluten
,
zwammen
BUDGET- gluten
VRIENDELIJK
Sans
Ohne
Lactose
Zonder
lactose
Sans
lactose
Ohne
Lactose
30 min.
Zonder gluten
Zonder
Vegetarisch
lactose
Sans gluten
Sans
Végétarien
lactose
€ p.p.
2,50 €
Vegan
Végane
er
met oest
a
ing
it
p
ie
g
g
SansVe
seliedress
r
e
t
e
p
gluten
n
e
paprika
Ingrediënten (4 personen)
500 g oesterzwammen
250 g fijnproeversmix rucola
Alcoholvrij
Zonder gluten
Vegetarisch
1 rode paprika
1 gele paprika
1/2 plantje platte peterselie
3 teentjes knoflook
1 rode ui
Sans gluten
+
Alc.150
g plantaardig alternatief voor
Griekse yoghurt (bv. Alpro)
Alcoholvrij
6 pitabroodjes
3 eetl. olijfolie
1/2 koffiel. ras el hanout
Alc.
1/2 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
Halal
Vegan
+
Sans alcool
Halal
Végétarien
Végane
Sans alcool
Voorbereiding (15 min.)
-- Snipper de ui en het knoflook fijn.
-- Scheur de oesterzwammen in repen.
-- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne
repen.
-- Hak de peterselie grof.
Bereiding (15 min.)
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.
2 Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het
paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak ± 5 min.
3 Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het
plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.
4 Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill
op 180 °C.
Afwerking
Snij 4 pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel
peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes
over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier.
Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de
peterseliedressing apart bij.
Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.
Fantini Farnese
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Abruzzo - Italië
Postel Dubbel
Donker abdijbier
Energie
491 kcal Vezels
Vetten
12,7 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 3,6 g Zout
Koolhydraten
75,8 g
(waarvan) suikers
6,9 g
6,3 g
15,2 g
1,3 g
Tip van Valérie
van het kookteam
Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over?
n ontbijt
a
v
r
e
k
k
e
L
rt
tot desse
Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd
fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan
je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer,
fijngesnipperd knoflook, dille en munt onder en kruid met
peper en zout. Lekker op een bruin broodje. En als dessert? Werk
een pannenkoek af met het yoghurtalternatief, vers fruit en
gesmolten chocolade.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
34
Geldig van 3/3 t.e.m. 9/3/2021.
*
Met
.
+
Alc.
Halal
+
Alc.
Halal