Genieten van 't seizoen:
friszure rabarber
Onder de grote groene bladeren van de rabarberplant zitten groen-rode bladstelen.
Alleen die stengels zijn eetbaar, maar wel op verschillende manieren. Koud, warm,
gekookt of verwerkt tot confituur … Met rabarber kan je alle kanten uit in de
keuken, want deze groente doet het goed in zowel hartige als zoete gerechten.
Seizoen
Rabarber is top van mei tot juli.
Smaak
Unieke friszure smaak. De jonge,
rode stengels zijn minder zuur.
Bewaren
Ongeveer 1 week in de koelkast
als de stengels verpakt of bedekt zijn.
Onbedekt worden de stengels slap
of drogen ze uit. U kan rabarber ook
eerst blancheren en dan invriezen.
Voedingswaarde
Rijk aan vezels.
Rabarber
in bosje
Herkomst: België/Nederland.
2,49 €
40
Geldig van 5/5 t.e.m. 18/5/2021.
*
Met
.
Meer weten over seizoensgroenten en -fruit?
Surf naar colruyt.be/seizoenskalender