Van het seizoen
Rabarberweetjes
CCOmdat
rabarber vaak in zoete gerechten zit, wordt
het door veel mensen beschouwd als fruit, maar
het is wel degelijk een groente.
eet u het best niet meer dan twee keer
per week, want ze bevat veel oxaalzuur.
CCRabarber
CCMet
het vocht dat vrijkomt tijdens het koken van
rabarber kan u water een extra heerlijk smaakje
geven. Ook ideaal om ijs mee af te werken!
Rabarber
schoonmaken …
CCSnij
de onderste harde stukken van de stengels en
maak goed schoon onder koud water.
CCTrek
eventueel de stugge draadjes van de stengels.
CCSnij
de stengels in grote of kleine stukken,
afhankelijk van de bereiding.
Crumble met rabarber
Snij 500 g rabarber in stukken van 2 cm en kook 5 min.
in water. Giet af en laat uitlekken. Meng er de zaadjes van
1 vanillestokje, 200 g diepgevroren frambozen en 2 eetl.
rietsuiker onder. Verdeel het rabarbermengsel over een
ingevette ovenschaal. Meng 50 g kokospoeder met 200 g
havermout, 2 eetl. vloeibare honing en 3 eetl. kokosolie.
Verdeel over het fruit en zet ± 20 min. in een voorverwarmde
oven, op 200 °C. Het volledige recept voor deze rabarberframbozencrumble vindt u op colruyt.be/lekkerkoken.
... en klaarmaken
Rauw
Snipper rauwe rabarber heel fijn of maak er linten van
met een dunschiller. Heerlijk in slaatjes. Ook lekker:
staafjes rabarber om te dopen in suiker, siroop of
honing.
Koken
Kook 8 à 12 min. in weinig water. Zo blijven kleur,
vitamines en smaak het best behouden. De rabarber is
gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen. Graag wat
suiker erbij? Voeg die na het koken toe, dan proeft u
meteen hoeveel er nodig is.
Roosteren
Leg stukken van dezelfde grootte tegen elkaar in een
ovenschaal en besprenkel met water. Bestrooi met
fijne suiker en zet ± 20 min. in een voorverwarmde
oven, op 180 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen
in de schaal. Ideaal voor slaatjes of desserten
(tiramisu, pannenkoeken, trifle ...). Ook lekker met
extra smaakmakers zoals vanillearoma, gember,
kaneel, citroenzeste, rood fruit ... Voeg ze toe voor het
roosteren.
En voor de kids ...
u rabarber verwerkt in een koud
gerecht, dan zal die minder zuur
smaken. Zelfs als u ze hebt klaargemaakt
met minder suiker.
CCAls
eventueel wat ander fruit
zoals appel, aardbei of abrikoos in uw
rabarbermoes.
CCVerwerk
CCStaat
er rauwe rabarber op het
menu? Laat de kinderen dan met een
dunschiller de slierten maken, want
alles wat je zelf doet, smaakt altijd zoveel
beter.
Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager
zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw
winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen.
41