Lunch
Croque geitenkaas met rabarberslaatje
cm. Hak
• Snij 3 stengels rabarber in stukken van 4
in
er
omm
komk
1
Snij
grof.
itten
ootp
waln
8
1 bosje
Snij
es).
zaadj
halvemaantjes (verwijder eerst de
sneetjes
8
van
n
korste
de
Snij
4.
in
radijzen in de lengte
d.
broo
vierkant bruin
er
• Doe de rabarber in een ovenschaal en meng
in een
min.
15
±
Zet
r.
2 eetl. vloeibare honing onde
a (hou
rucol
g
75
Meng
°C.
200
op
voorverwarmde oven
de
en
en
radijz
de
er,
omm
komk
de
met
over)
een beetje
walnoten.
nazijn en
• Meng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. framboze
zout.
layaHima
en
r
kruid met zwar te pepe
tjes
• Verdeel 4 sneetjes Ganda-ham over 4 snee
g zachte
150
er
el
verde
en
op
rucola
wat
er
Schik
d.
broo
.
brood
het
van
rest
geitenkaas over. Bedek met de
ber
rabar
de
voeg
en
slaatje
het
r
• Meng de dressing onde
zout.
en
r
pepe
toe. Kruid met
nbaklaag en
• Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaa
driehoeken
2
in
Snij
kant.
bak de croques 2 min. aan elke
.
en serveer met het slaatje
Tussendoortje
Broodpudding met rabarber
en
van ± 3 cm) ± 2 min. in 1 dl water
• Kook 400 g rabarber (in stukken
over
eel
verd
en
uit
aan
schuimsp
50 g rietsuiker. Schep ze er met een
te tussen alle stukken).
ruim
wat
(laat
al
scha
oven
terde
een bebo
% V.G.) in een kookpot. Voeg
(40
room
• Doe 3 dl melk en 2,5 dl slag
roma toe. Breng aan de kook en
een snuifje zout en 1 buisje vanillea
haal van het vuur.
g rietsuiker. Giet er de warme melk
• Klop 3 eieren los samen met 100
en room over en meng goed.
1 biosinaasappel. Besmeer
• Rasp de schil van 1 biolimoen en
Schik de sneetjes met de besmeerde
250 g oud brood met 250 g ricotta.
rooi met de citruszeste. Giet er de
kant naar onder op de rabarber en best
30 min. trekken.
laat
en
eiermengeling met een zeef over
giet rondom kokend water tot de
en
laat
bakp
e
diep
• Zet de ovenschaal in een
Zet ± 45 min. in een voorverwarmde
ovenschaal ongeveer half onderstaat.
nog 10 min. rusten. Bestrooi met
oven op 180 °C. Haal uit de oven en laat
g Griekse yoghurt.
250
met
er
2 eetl. bloemsuiker en serve
Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?
Van rabarber-icetea
tot rabarbercake
Kiest u voor seizoensgroenten en -fruit, dan kiest u voor de meeste smaak en vitamines.
We willen u dan ook inspireren om dagelijks meer groenten en fruit op uw menu te zetten. Want
elke dag 300 g groenten en 250 g fruit eten, dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad.
Ontdek al onze recepten met
rabarber op
colruyt.be/lekkerkoken
Meer weten over seizoensgroenten en -fruit? Surf naar colruyt.be/seizoenskalender
Zo dragen we samen bij aan een
betere gezondheid, stap voor stap.
42
Geldig van 5/5 t.e.m. 18/5/2021.
*
Met
.